Joeghee en ojee

Dag van uitersten, slecht geslapen vanwege een mug die zich had voorgenomen om mij de hele nacht te klieren; ik had de elektrische muggenmepper in de hand genomen, om bij het eerste gezoem toe te kunnen slaan, maar dan komen ze niet he. Ik werd even later wakker van de muggenmepper die uit mijn hand viel, tegen het nachtkastje aan. Tegen de middag onder het genot van koffie en klassieke muziek (Pavarotti en Joan Sutherland) Pavarottivierkante weddingring

de blokkenquilt in elkaar gezet, hij meet 200x 260 cm, helemaal klaar en helemaal blij! Helaas kan ik hier geen bestandjes opladen, kijken of het lukt via mijn SkyDrive map, klik maar hier. als je het patroon wilt hebben. Hij heet 1e Klotto, omdat het een loterijblok is, zelf uitgetekend nadat ik een foto van een paar blokken op internet had gezien.

Daarna de was gedaan en naar de vuilstortplaats om al die kartonnen verpakkingen weg te gooien, nog van Tim’s nieuwe bed, en een kapotte stepapparaat van Evelien, ik had een auto vol; de garage is weer heerlijk leeg!

In het boek van Nigella Lawson zag ik een recept die ik graag eens wilde uittesten, een ultieme koolhydratenbom, maar je hoeft het niet allemaal zelf op te eten. Het eindresultaat van  bijna een uur in de oven is niet zoals op de foto, maar de smaak is zalig, en daar gaat het om! Net als bij knappe mensen: schoonheid verveelt op den duur, maar de inhoud blijft boeien.
Deze ’taart'(toetje) doet me denken aan stevige romige rijstpudding, jammie!

Toen zag ik op de weblog van Tozz een recept van courgette/appel muffins, en die wilde ik ook maar maken, maar ik heb iets fout gedaan, want zie, ze zijn niet goed gerezen!

Ze zijn nog te warm om er van te proeven, duimen maar dat ze wel lekker zijn, anders hebben de vogeltjes, muisjes, eekhoorntjes en egeltjes er een lekker hapje aan, en wie weet Zipje en Zopje ook.
PS: ze smaken goed, maar zijn zo zacht, haast nog rauw van binnen.

Morgen naar de QTT in Leiden? Ik denk van wel! Nog een mooie aria van een evenzo mooie dame Maria Callas – O Mio Babbino Caro