Jammie!!!

Mmm Daar de makreel al was geslacht, had ik het eten ook vandaag weer binnen een kwartier op tafel, het opmaken van de borden was haast het meeste werk.

Het is dus het onvolprezen recept van Tante Thea en het is zo lekker!! Het recept is voldoende voor wel 8 ‘bolletjes’, hangt natuurlijk van de maat ‘bolletje’ af ☺ Volgens het recept hoorde er ook nog peper door, maar omdat ik het beter wist en ipv 1 teentje knoflook er 2 had gebruikt, en ipv rode ui een gewone grote ui had gepakt, was het pittig zat.

Tuurlijk heb ik eerst alles in de blender gemiktKsb52ecr01 , ui in 4 stukken, de teentjes knoflook niet geperst maar er heel bijgemikt, ik had geen verse Dille dus op smaak gedroogde Dille eraan toegevoegd (kwam ook op 2 eetlepels uit), en een echte citroen werd een citroen uit een flesje. Het bleek een beetje te pittig, dus ging de rest van het pakje slagroom er ook nog bij, en hup, nog 2 eetlepels mayonaise erbij en toen smaakte het super. Misschien voor hele kleine kindjes iets te scherp, maar dan doe je er minder van de saus door de makreel.

Ik mengde het zalige sausje door de makreelstukjes en wat over is gebruiken de kinderen nu als dipsaus bij de kibbelings die ik ook had gekocht en even in de oven heb opgewarmd.

We hebben -zoals Tim het zo mooi zei: "op z’n Opa’s" gegeten, dus de sla door de makreelsalade geprakt, echt heerlijk. De borden zijn schoon leeg gegaan, een restje makreelsalade is voor morgen op brood.

Dit is ook een supersalade om op toastjes of stukjes stokbrood te serveren op een feestje, lekker hartig en toch ook wat zoetig en pittig. Dit recept blijft er dus in!

0 gedachten over “Jammie!!!

 1. Miet

  mmmm ziet er heerlijk uit !!! Morgen boodschappen en alles in huis halen :o) Lijkt me ook wat om bij warm weer te serveren met eventueel koude pasta of aardappeltjes .

 2. Guute

  Dat zal ik ook even maken. ziet er inderdaad jammie uit. Heb je de smoothies al uitgeprobeerd? Gisteren heb ik er nog eentje gemaakt: ook jammie hoor.

 3. Judith

  mmmm lekker, had vandaag hetzelfde.
  Ik las toch in het laatste stukje dat het lekker was op toetjes, trok er een hel vies gezicht bij tot ik beter las en toastjes las.