Inhaalblog

Wat moet je als je zoveel te vertellen hebt maar het niet allemaal in een blogje wilt proppen, maar niet kan kiezen waar mee te beginnen? Volgorde van de dagen, of het leukste eerst? Weet je, ik denk dat ik gewoon met het liefste in ons leven begin, en dan zie ik wel verder, en jullie dan ook 😆
Donderdag heb ik lekker op deze kleine schat gepast, zie ze heerlijk op haar buikje bezig met de kamer te reorganiseren. Stella houdt Sophie goed in de gaten, voor je het weet schuift ze zo de keuken in en eet ze haar brokjes op. We hadden een gezellige dag samen, gekletst, gelachen, gegeten, gezongen, gespeeld, in bad geweest en geslapen. Toen ik ‘s avonds thuis was, was ik ook toe aan mijn bedje 😅
IMG_9820

Zaterdag vierden we haar eerste verjaardag met de hele familie, op tante Suzanne en oom Ferry na, zo jammer, maar het was niet anders. We zaten buiten op de laatste zomerse dag in September, met zonnebrand crème op, het was 25°C.
 Tim en Yvonne hadden de zaligste slagroomtaart gebakken die ik ooit heb gegeten, echt banketbakkers waardig 👌😘
IMG_9850
Sophie kreeg haar eigen taartje waar ze heel lief zelf van snoepte, op het laatst zat ze onder de slagroom, en helemaal toen haar andere opa “In de maneschijn” begon te zingen. Gelijk gingen haar handjes in de lucht en achter en op haar hoofdje, 😂slagroom zat tot achter haar oren. Gelukkig mocht ze lekker buiten in bad om gewassen te worden, en zat ze nog heerlijk te spelen, oma natspetteren 😆

Ze werd goed verwend met cadeautjes, ze kreeg een activiteiten kubus van Evelien waar veel aan te ontdekken viel, en een heleboel zelf gemaakte kleren (helaas geen foto van gemaakt)
IMG_9891
Van Yvonne’s ouders kreeg ze een super lief hobbelkonijn 😻
IMG_9872
Zo schattig
IMG_9871
en van ons kreeg ze een poppenwagen, waarvoor ik een “matrasje”, quiltje en hoofd kussentje had gemaakt.
IMG_9785
Zo leuk ☺️
IMG_9786
Donderdag had ik gezien dat ze een schattig stoffen popje had gekregen, dus had ik zelf geen pop of beertje meer gemaakt om in de poppenwagen te leggen.

Alles heb ik op de naaimachine gedaan,
IMG_9780
alleen de bies naaide ik na het omslaan met de hand vast, zodat het soepel bleef. Ik begon met een gewone naald, maar het vastpakken ging lastig (gevoelige duim), dus pakte ik een dunne lange naald die gebruikt wordt met sierborduurwerk, en wat een verschil!
IMG_9778
Het was weer erg leuk om iets quilterigs te maken 😆 dit moet ik toch echt vaker doen.
Tenslotte naaide ik een poncho van fleese stof (herken je het Ankie?) om met koudere dagen aan te doen voor in de auto. Ik zag het idee op Pinterest langskomen en vond een website met beschrijving hier Niet dat ik niet weet hoe je een poncho moet maken, maar ik wilde de afmeting even hebben.
IMG_9781
nog stof genoeg over voor nog een blog, of zelfs twee!

4 gedachten over “Inhaalblog

 1. Jacqueline Groeneweg

  Wat een lief jarig Sophietje.
  En wat een leuke cadeautjes, voordeel van een meisje.
  Prachtige taart, alles fijn gevierd met z,n allen.
  Groetjes.

 2. Truus

  Leuke poncho en handig!
  Het was een gezellige verjaardag en wat een mooie taart hebben Tim en Yvonne gebakken.
  Sophie is goed verwend op haar verjaardag en jij nog een gezellige oppasdag gehad.
  Gezellige dag vandaag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ria

  Wat vliegt de tijd toch! Gefeliciteerd met jullie lieve schat.
  Ze is zeker verwend, maar dat is toch ook leuk.
  Geniet er maar van, ze is zo groot.

 4. AnitaA

  Hoi Shirley,
  Fijn dat je nog genoeg stof over hebt voor meer blogjes, kijk er reikhalzend naar uit !!
  Wat een leuke kadootjes, prachtig vuiltje ook.
  Groet,

Reacties zijn gesloten.