Ingeving

Met keelpijn naar bed en hoestend en beroerd voelend opgestaan, wat een begin van een mooie warme, klamme zondag. 's Middags besloot ik de sauna in te gaan, even het virus eruit branden met 90ºC. Het was lekker, loommakend en ik voelde me inderdaad een stuk beter en dacht dat dat het was, de oplossing voor zware verkoudheid. Nog lekker buiten in mijn ochtendjas uitgestoomd terwijl ik hoofdstuk 1 van Spud las, een enig (Engelstalig)boek over een jongen in Zuid Afrika die op kostschool gaat, en hier een dagboek bijhoudt. Een aanrader! Tim had hem met een week al uit, en is nu aan deel 2 bezig. Books

Na het eten gammel op de bank, het ging echt niet meer en ik besloot maar naar bed te gaan, maar eerst even nog naar de wc. Tijdens mijn lange zit aldaar (je moet het niet forceren, maar er uit denken) schoot opeens door mijn hoofd hoe ik het moest doen met de rand van de antieke quilt. Opeens had ik geen last meer van mijn hoofdpijn, mezelf amper tijd gunnend mijn bibs af te vegen (toch maar gedaan, want het gaat anders zo ruiken he), schoot ik de kamer in, pakte de antieke quilttop en de 4 randen, zette de randen met spelden op de hoeken aan elkaar en legde dit zo op de top. Perfect! Ik hoef niks meer bij te maken, enkel de roze rand een klein stukje smaller maken, en ik heb ook al opgemeten hoe ik dat moet berekenen, want ik wil er niet teveel afhalen.Photobucketals ik morgen een veer van mijn lippen kan blazen ,zal ik er een duidelijke foto-show van maken. Nu eerst naar bed met een paar paracetamolletjes en slapen!

Heel vroeger, toen men minder last had van gêne, hadden de belangrijke mannen meer wc's in 1 ruimte, zonder tussenschotjes of zo, en daar zaten ze dan met z'n alles gezellig te bouten, en werden er de beslissingen genomen over oorlog en vrede. Dus helemaal niet zo gek dat ik aan de oplossing van mijn antiekje kwam, het zit gewoon in de genen!

0 gedachten over “Ingeving

 1. Else

  Lekker praatje op de vroege morgen, maar gelukkig je bent eruit en daar ging het toch om! Hopelijk is je keelpijn nu ook van schrik op de loop gegaan en kan je weer lekker rommelen vandaag. Knuffel, Else

 2. Janny

  Oh oh, wat maak jij er toch altijd wat van….ben je weer wat opgeknapt, wat die verkoudheid betreft?
  Beterschap in ieder geval.
  groetjes, Janny

 3. Merel

  Oh Shirley, niet ziek worden! Ga nog maar een paar keertjes die sauna in hoor om de boel eruit te werken. En succes met je gansjes. Die tussenstroken zijn bedóeld om de boel netjes in elkaar te krijgen toch 🙂
  Groetjes, Merel

 4. Joke foekema

  Wat een heerlijk verhaal, zo herkenbaar. In dat kleine kamertje kan veel gebeuren, dat zie je maar weer. Ik ben benieuwd hoe de rand er uiteindelijk uit zal zien, ik denk dat het goed komt.
  Groetjes van Joke

 5. Renske

  Beterschap Shirley. Ik hoop voor je dat je niet al te erg hoeft te hoesten.
  De wc is ook een soort meditatie. Je komt tot rust (als je niet perst) en je gedachten springen van hot naar her en ineens heb je een helder moment. LOL Het is ook meestal het enige plekje waar je met rust wordt gelaten. 😉

 6. Els

  Beterschap Shirley! De inspiratie is toch nog snel gekomen he? Gelukkig had je hem nog niet doorgetrokken lol hhihi

 7. Inge Slaats

  Ooohhh, ik zie het helemaal voor me. Kan ik ook niks aandoen. Ik krijg altijd meteen beeld bij een verhaal, dus dat was lachen hier. Ik geloof het meteen, dat je zo tot de meest fantastische oplossingen komt. Je keert als het ware in jezelf hè (zeker op de manier zoals jij daar bezig bent) en dan kom je tot hele diepe gedachten.
  Gaat het nou weer een beetje beter? Het virus had mij ook te pakken, maar was na 2 dagen weer verdwenen, dus hopelijk bij jou ook. Sterkte ermee hè!

  Groetjes,
  Inge

 8. Leintje

  Je antieke wordt mooi, en wat de griep betreft kunnen we elkaar de hand geven, want hier van hetzelfde laken een pak. Twee dagen gammel als wat, koorts, en vanmorgen voelde ik me beter, ben alleen m’n stem kwijt terwijl ik geen moment keelpijn heb gehad. Wel gauw bekaf, maar ach, dan zijn er altijd nog heerlijke lapjes. ’t Beste medicijn. Zouden ze fiscaal aftrekbaar moeten maken, of in het basispakket!

  Groet, leintje

 9. susan

  Fijn dat het toch past Hoor wat schrijf je gezellig moets wel lachen ik herken hoe het werkt haha
  Je AQ word prachtig ik ben met de laatste rand bezig heb het wat verandert want ik had niet meer genoeg stof.

  groeten susan