in blijde verwachting

Ha, met zo’n titel krijg je de roddels wel in de wereld, om over hartverzakkingen bij familieleden maar te zwijgen. Ik heb vrijdag op internet een klein zwart naaimachientje uit 1950 te koop gevonden die a) nog niet verkocht was; b) betaalbaar was; en c) ik al jaren wil hebben. Heel af en toe google-de ik er naar, Singer Featherweight 221, en dan kreeg ik hits uit Amerika of Engeland, duur of niet te bezorgen naar NL, en dan bleef het dus bij kwijlen. Hij gaat morgen op de post, duimen dat ik hem dan overmorgen al heb, ik blijf er in ieder geval voor thuis! Just bought this sweet little Singer Featherweight 221, born in 1950, on the internet. I was looking for one since forever, so cute, and last friday I found it here. (ooh yes, they’ve got more oldies, but no 221’s) The lady from the shop ensured me her son would mail it to me tomorrow, so hopelfully I’ll be able to slobber on it on wednesday.

Dit is een leuke site, over de ontwikkeling van de naaimachine

Vanavond -terwijl mijn wederhelft het eelt van zijn voeten liet slijpen bij mijn pedicure- heb ik nog snel het gras gemaaid, voordat het weer te nat gaat worden. Het gaat weer regenen vanaf morgen, en dat hadden we niet afgesproken he, niet hier tenminste en niet met mij. En toen ik na afloop het zweet uit mijn oren depte, kwam mijn ventje thuis, 2 schoenmaten kleiner☺ Ja, het was wel bevallen, en toen kwam in 1 adem er achteraan of ik wist wanneer het feestje van Jo was.

Ik weet veel, maar kan het niet allemaal herinneren op moment supreme; daar hebben we dus de kalender voor in de keuken. Wel handig, mits je het ook gelijk noteert, en dat schiet er wel eens bij in. Zo stond een groot jubileumfeest van de zaak op dezelfde dag als het 55 jarig huwelijksfeest van mijn ouders; gelukkig waren mijn ouders zo begripvol en soepel dat hun feest een maandje verplaatst kon worden, of ik nog voorkom in hun testament moet ik maar afwachten.

0 gedachten over “in blijde verwachting

 1. inge

  wat zalig je eigen featherweight! ik heb er nu ook ééntje, vind het een prachtige machine! als er onderdelen ontbreken/kapot zijn, je kan ze vervangen, alles is op ebay te koop, ik heb net spoeltjes uit de bus gehaald

 2. Shirley

  Yvonne dat zijn wel blitse, maar ik vind dat authentieke met slijtage aan het lakwerk juist wat hebben. En duur, vanaf 400 dollar tot 750!

 3. margeeth

  Mooi Shirley, ik hoop dat ie goed aankomt. Die verkoper heeft nog wel meer leuke dingetjes staan, kindernaaimachines om van te kwijlen, maar ja, erg duur.
  (Hoeveel vroegen ze nu voor die featherweight, of wil je dat niet kwijt).

 4. Anja W.

  Sinds een half jaartje heb ik ook zo’n juweeltje. Bij http://www.221parts.com kun je makkelijk onderdelen bestellen. Er is ook een yahoogroep waar ene Graham raad geeft (hij weet echt alles van die machientjes) en op verschillende plekken oneline kun je een uitgebreide handleiding downloaden.
  Veel plezier ermee!
  Groetjes,
  Anja W.

 5. Ada

  Wat is nou precies het bijzondere aan zo’n machine? Hij ziet er leuk uit natuurlijk. Werken ze gewoon lekker?
  Ada

 6. Arja

  ik heb er ook eentje. poosje geleden alle bedradring laten vervangen, want die was nog origineel en dat zag er niet veilig meer uit. nu loopt ie weer als een zonnetje. ik gebruik ‘m eigenlijk nauwelijks, want mijn moderne machine kan wat meer. achteruitfietsen enzo.

 7. Shirley

  Het bijzondere aan deze machine is dat hij licht gewicht is, met een pittig motortje. Hij maakt ook mooie rechte stiksteken, domweg omdat hij geen andere steken kan maken. Een naaimachine die ook zigzag en andere siersteken kan maken heeft veel sneller de neiging om geen kaarsrechte stiksteken te maken. Quilters willen er dolgraag eentje hebben voor de workshops, makkelijk mee te nemen, neemt niet veel plaats in beslag aan tafel en ook niet zo’n herrie als bv de nieuwste mini-machientjes, terwijl hij wel lekker de vaart er in heeft met stikken.
  Je kan er ook mee quilten schijnt het, dan moet je een afdekplaatje over ondertransport leggen, maar de moter kan erdoor oververhit raken.
  De gewone huisvrouw die kleding maakte was blijer met een modernere machine die ook zigzagsteken kon maken, en zodoende raakten ze wat uit de gratie, tot diezelfde huisvrouwen naar quiltworkshops ging.
  Ze zijn helemaal niet zo zeldzaam, maar doordat er veel vraag naar is gaan de prijzen ook omhoog. Je kan geluk hebben en er op rommelmarkt of bij garage-sales eentje kopen voor 25 euro