Ikea-gekte

Vanmorgen ‘even’ naar Ikea, mijn hemel wat was het daar druk! 1 ochtendje Ikea-en is nog vermoeiender dan een 7daagse stedentrip!

We besloten om maar eerst met een hapje eten te starten en het is dat we doorzetters zijn. Het restaurant zat tjokvol, allemaal gretig aan het profiteren van het 1 euro ontbijt. De kassiere zei dat er dagelijks zo’n 300 man ’s morgens komen ontbijten, en dat het nu superdruk was vanwege de vakantie. Gelukkig had Perry een tafeltje gevonden en liep ik daarna nog een paar minuten Perry te zoeken; ik kwam achterna met de koffie; daar stond ook al zo’n enorme rij wachtenden.

Op zoek naar een werktafel bleek niet zo simpel als we dachten, de een te wankel, de ander te breed en eigenlijk allemaal een beetje niet zo stoer. Tot we een houten tafel zagen die voor de keuken bestemd is, met een hele dikke plank om op te hakken en heel fijn hoog. Ook prima om stof op te snijden 🙂 Tafel besteld; hij wordt tegen de 20e thuis bezorgd. Terwijl ik bij de infobalie deze bestelling plaatste was Perry al bij de kasten aan het kijken en gelukkig had hij vrij snel 2 stuks gevonden die wel bevielen. Van 1 kast hebben we er 2 genomen, van een andere kast 1.

Thuis gekomen is de hulp ingeroepen van Evelien en Suzanne om kast 1 in elkaar te zetten met hulp van Perry, Kast1  Tim mocht helpen bij kast 2 Kast2  en kast 3 deed Perry weer samen met Evelien. Om half 10 zaten alle kasten in elkaar en stonden ze op hun plaats, verankerd aan de muren. We wilden de kasten gelijk inruimen maar toen bleek dat heel veel van wat er in moest buiten stond en buiten was het nat. Heel nat. Daar houden kasten niet van, natte dingen. En ik houd niet van afdrogen. Dus hebben we alles gewoon in de garage gezet en hoop ik dat morgen alles vanzelf droog is geworden. Wel heb ik de dingen die droog waren omdat ze niet buiten hadden gestaan al een plekje in de kast gegeven. En verder heb ik een paar dekentjes op enkele planken gelegd zodat de katten er misschien op gaan liggen vannacht.

En terwijl Perry en Evelien met de kast bezig waren hebben Suzanne en ik de kerstboom afgetuigd. Alles opgeruimd, gestofzuigd en gedweild, de kamer ziet er zo kaal uit, ik mis de lichtjes in de hoek wel.

0 gedachten over “Ikea-gekte

 1. Yvonne

  Wat een energie daar in Roosendaal!
  Goed toch dat er zo véél hulp was, dikke pluim.
  Jij niet overdrijven hé!
  ’t Is al voor een groot deel netjes en Rome is ook niet op 1 dag gebouwd hoor!

  Yvonne

 2. Miet

  Wieuw hier regent en waait het maar bij jullie passeert een echte ruimwervelstorm :o) Een beetje veel naar “clean house ” gekeken of is de lente al op komst ?

  Miet