Ik zie een ster

En wel meer dan een ook, ik heb hem heel even tegen de muur gehangen voor de foto,
 en daarna ging hij gelijk in de was met heel veel kleurvangdoekjes, want de achterkantstof is van dezelfde rozenstof als van Eveliens romantische rozenquilt, en die had ook zo afgegeven. Nou, het was geen overbodige luxe, de doekjes kwamen donker roze de machine uit, en de quilt zag er mooi uit, alle blauwe lijntjes weg.

Eerder deze zaterdag had ik de Girls Day Out vanonder de inmiddels droge handdoeken gehaald, en de schrik was groot, de blauwe batiks, die van een jelly roll af waren gekomen, waren flink aan het bloeden geslagen, en ook de rode sashings, die wel van te voren gewassen waren, hadden aan de achterkant hun sporen nagelaten.

Aan de voorkant was ook wel het een en ander zichtbaar,

dus ging de quilt de wasmachine in, met heel veel colourcatchers, en een zakje met Vanish Oxi, op de fijne was, en op hoop van zegen. En terwijl de was draaide had ik dus de sterrenquilt afgemaakt, bies opgezet, ophangsleuf vastgenaaid, en op zoek naar de volgende UFO.

een draak van een quilt, sorry dat ik het zeg, maar het is een quilt gemaakt op een cursus machinaal patchen, járen geleden, bij Fee gevolgd in Etten-Leur. Stoffen had ik in de winkel uitgezocht, groen leek me wel wat, maar jongens wat saai. Zelfs Zopje wilde er niet op liggen, nadat hij vol enthousiasme op tafel was gesprongen bij het zien van een verse quilt. “Naaah, toch maar niet”, zie je hem denken, en hup, weg was hij weer, achter de muizen aan.

Toen de top net klaar was, was ik al begonnen met het doorquilten, en bij gebrek aan inspiratie kwam ik niet verder dan alle blokken vastzetten in de ditch met transparante garen, en bij een ster rondom een beetje echoquilten. Ik was bij een andere quilt ook al aan het meanderen geslagen, maar dat had ik gelijk weer uitgehaald, veel te priegelig, veel te veel werk.
De groene sterren heb ik nu allemaal al doorgequilt, gewoon simpel echoquilten tot een kleine ster over bleef in het midden. Morgen hoop ik meer ideeën te hebben voor de rest, mijn ziel zit niet echt in deze quilt. Ik zal eens kijken in het boek Quilting makes the Quilt, hier te koop.

De GDO is mooi en fris uit de wasmachine gekomen, alles was nog heel en zat er nog aan, en hij ligt nu op de grond onder de trap op te drogen, de vlekken zijn allemaal verdwenen, voor zover ik heb kunnen zien.  De doekjes waren allemaal vuil/grauw roze. Morgen gaat hij tegen de muur, eindelijk!

0 gedachten over “Ik zie een ster

  1. Petram

    Wat een schrik doorgelopen kleuren op je prachtige GDO. Maar gelukkig is het weg. Je sterrenquilt hangt erg mooi, hij is prachtig. De Ufo zal vast ook weer erg mooi worden.

  2. Ilse

    Oh, wat een spannende uren, met je GDO. En wat een genot zal het zijn, straks aan de muur. Trouwens, je sterren mogen er ook zijn, heel mooi met de rode piping. En je moet al onder in je kast duiken voor een ufo. Zien we elkaar niet binnenkort? Ik moet minder diep duiken, en dat bespaart je een pak koekjes -;

  3. Ilse

    Oh, wat een spannende uren, met je GDO. En wat een genot zal het zijn, straks aan de muur. Trouwens, je sterren mogen er ook zijn, heel mooi met de rode piping. En je moet al onder in je kast duiken voor een ufo. Zien we elkaar niet binnenkort? Ik moet minder diep duiken, en dat bespaart je een pak koekjes -;