ijdel

In de badkamer zag ik Tim aan zijn haar frunniken en na een pluk omhoog en een pluk plat te hebben gesmeerd met wax en daarna met zijn hoofd naar beneden hangend schuddend weer omhoog te zijn gekomen keek hij tevreden in de spiegel. De ‘out-of-bed-look’ maar dan wat beheersder. Van meisjes weet je niet beter dan dat ze hier heel erg mee bezig zijn, maar van jongens had ik dit niet verwacht eigelijk. Maaar goed, ik lever er geen commentaar op, alleen een tip hier en daar, maar wat weet ik er van? Ik kan amper het verschil uitleggen tussen de verschillende soorten wax, gel en mousse die op onze wastafel staan, ik weet niet eens wie welke gebruikt en in welke volgorde.
Dus toen ik aan tafel aan Tim vroeg of de jongens als ze op school aankwamen ook naar de wc’s gaan om hun haren te checken begon hij honend te lachen. “Echt niet. We doen niet zo achtelijk als al die meisjes, die vanuit de fietsenstalling in 1 streep door schieten naar de wc’s om hun haren te checken. Als jongens dat zouden doen, zou je uitgemaakt worden voor homo.”
’t Is maar goed dat Spiderman een mutsje draagt, met al die wilde sprongen zou zijn haar ook niet zo stoer meer zitten.

Vanmorgen huishoudelijk bezig geweest, niet te gek hoor, en tussen door tv gekeken. Het weer is er hier ook niet veel beter op geworden, donker zo zonder de zon, maar goed zolang het droog is mag ik niet mopperen.

zo zie ik hem het liefst

Suzanne kwam tussen de middag thuis met een klein vriendinnetje die hier niet meer is geweest sinds ik een pruik heb (ze was eerst met de waterpokken en later met verkoudheden steeds weggebleven).
Ze keek me aan en zei met haar hoge stem “Dat is nu wel even wennen nu je zo blond bent, maar ik vind het best mooi staan hoor.” en parmantig ging ze aan tafel zitten. “Alsof je een andere kapper hebt.” Om even later rechtop te gaan staan voor een andere melding: “Ik heb groot nieuws en best belangrijk voor mij, maar je mag het niet verder vertellen (en wat doe ik nu…)
Ik duim al sinds enkele weken niet meer overdag!”, zei ze trots, “Als ik naar bed ga mag ik wel weer duimen.” voegde ze er nog aan toe en ging toen weer verder met haar brood smeren. 9 jaar en eindelijk van het duimen af. Ik kan me voorstellen dat ze daar blij mee is, ze zal er vast wel eens mee gepest worden op school, ook al omdat ze klein van stuk is (kop kleiner dan Suzanne en even oud). Ze zat na 1 boterham (met korstjes) helemaal vol, terwijl Suzanne in die tijd 2 boterhammen op had en haar 3e (en laatste) aan het beleggen was met ‘Swatswaldersjinken’ zoals dat hier gekscherend genoemd wordt.
Het spul is naar school en ik duik er nog even voor een uurtje in.

0 gedachten over “ijdel

 1. Hermie

  Ha Shirley,
  Wordt nog wel gekker met de jongens,straks geurtjes etc.en misschien nog wel haren fohnen.Hoort er allemaal bij om groot te worden.
  Groetjes Hermie

 2. ina klugt

  Hoi Shirley, jouw Tim zou nog bij mijn Ferdinand in de leer kunnen. Inmiddels 20, dus je kan je voorstellen wat daar al aan smeerseltjes, potjes, geurtjes, zalfjes en zo is doorgegaan. En dat naar de spiegel rennen, het is heet waarschijnlijk dat Tim dat ook nog wel gaat doen, maar dan alleen “toevallig” nog even dat ene plukje etc.
  Hierna komen de middeltjes tegen de pukkeltjes en zo.
  Fijn van je te lezen trouwens, en….. sterkte he.
  Liefs,
  InaK.

 3. Christíane

  Hoi Shirley,
  ja, de jongens. Edgars zoon was 8 toen hij aan de smeersel en ook de haarspray begon. Kon je daarna niet meer in de beurt van de badkamer – tenminste niet zonder een gasmasker. En een kennis van mij ontmoette eens op een camping bij die douches een man die voor iedere plek huid een aandere dos met smeerspul had. Wat een gezicht. En toen hij klaar was trok hij zijn broek aan – een erg versleten en vuile leren broek met franjes. Niet te geloven. Yves Saint Laurent meets Hels Angels.
  LOL

  Groetjes en hou je haaks
  Christiane