Het leek wel lente

Het leek vandaag wel lente met een bloeier in de tuin,Photobucket , het zonnetje dat best al krachtig aanvoelde, weinig wind en de thermometer die 12ºC aangaf, zelfs de vogeltjes leken vrolijker. Gistermiddag kreeg ik de top van de klok af (nog wel de nummers erop zetten), maar Zopje hield me tegen toen ik het wilde strijken, Photobucket Hij wilde slapen. Vanmorgen lukte het wel, mooi geworden he, helemaal anders dan jullie (en ik) van mij gewend zijn, klassiek van patroon en ingetogen qua kleurgebruik Mijn vader en broer kwamen op de terugweg van een nieuwjaarsreceptie van de old-timers club (auto's) even langs, Pluisje ophalen en gelijk de kerstkristallen van mijn moeder showen. Photobucket Ooh hij is werkelijk beeldig, mooi doorgequilt, prachtig afgewerkt met kraaltjes en glimmertjes, en de hexagonen lagen er als bloemen op dankzij het in de ditch quiltwerk rondom. En de hexagonnen als cornerstones vind ik zo goed verzonnen! Ze gaat hem op de punt hangen, even anders dan anders. het patroon komt van Dawn uit Australië

Wat lichtinval kan doen.

Zopje hielp met de naadjes plat liggen Photobucket terwijl ik de rijen van Ragtime Romance aan elkaar stikte, vlak voordat de zon achter de horizon verdween was hij klaar, 160x 220 cm; nu komt het zware inknipwerk er aan, pfff. Als ik heel eerlijk ben zal ik het nooit meer zo doen, de achterkantstof van de blokjes identiek aan de voorkant; het is wel makkelijk en snel werken met uitleggen, maar je mist toch de contrasterende stoffen van de achterkant als ze naar voren piepen. Dus, volgende keer 'donker' achter, 'licht' voor. Weer wat geleerd.

Photobucket

De meisjes showen de voorkant en achterkant, gewoon zonder franje ook al heel mooi. Als je de foto's beter wilt bekijken, klik dan hier

0 gedachten over “Het leek wel lente

  1. Merel

    Twee ‘weer’ titels na elkaar, en blijkbaar ben je niet helemaal afhankelijk van quiltweer, want er is alweer van alles gedaan 🙂
    Mooi hoor, gelukkig mag je nu al onder hem op de bank tijdens het inknippen, maar zet wel die koters van je aan het werk! Denk aan de vorige!
    Groetjes, Merel