Over inknippen en achteruit naaien

Zo lekker naadjes ingeknipt tijdens de reclameblokken van de CSI's en Bones, hij lag op de grote tafel; "dat kan anders", dacht ik nadien, en later die avond had ik hem ook even op schoot om te knippen, maar jongens dat was heet! Toen het kleine draaitafeltje maar weer aan mijn stoel gezet, en dan kan de RR hierop liggen, zodat ik ventilatie heb op schoot, dat is, als Zopje niet op schoot duikt.

Photobucket Ik ben er nog niet, nog lange niet.

Vanmiddag was de bee bij mij thuis, en gezellig dat het was, met de ramen en schuifpui op een stukje open voor de koelte, want lag het aan ons, of was het gewoon zo warm in huis? Of kwam het van die wolletjes van Miranda? Naaah, vast niet. Kan ook van de lampen komen, die bij ieder op het werk stond te schijnen, ik zal eens kijken voor andere verlichting voor de volgende keer. Kletsen, lol maken en opletten gaat niet helemaal goed bij mij bleek vanmiddag wel weer; ik wilde nog een zakje maken om aan tafel te hangen,Photobucket maar maakte een denkfout, stikte fout en knipte gelijk ook fout, waardoor ik het zakje niet meer kon maken. Ik deed nog een verwoede poging om het dan maar kleiner te maken, maar dit zakje werd toen maatje melkpak qua omvang, en dat werkt niet. Ik zal hier morgen of overmorgen wel weer opnieuw aan beginnen, zonder vrolijke gezelschap.

Wel lukte het me om de zigzagranden af te maken, en vanavond heb ik de hoeken ook gemaakt, rest nu nog het allemaal aan het middenstuk te stikken, misschien ook morgen? (de buitenste zig-zag stroken liggen dus los, aan de kopse kanten voor de kijker zitten de hoekblokken vast gestikt)

Photobucket Als je goed kijkt, zie je dat het asymetrisch is, linksboven en rechtsonder zijn hetzelfde, en linksonder en rechtsboven zijn gelijk. Komt omdat ik een oneven aantal zigzagblokken had, joh, hoe kan dat nou? Het was even een gepuzzel hoe ik de hoekblokken moest maken, maar het is me goed gelukt. Helaas heb ik met het strijken de boel bij 2 banen een beetje uitgerokken (uitgerekt, maar dan op z'n Zeeuws, zelfde resultaat) dus moet ik met het vastnaaien wel goed opletten weer. Ai, opletten, ik denk dat ik daarvoor heel goed uitgerust moet zijn, anders wordt het weer veel achteruit naaien.

En over mooi gesproken (wie zei dat?), kijk eens hoe mooi de quilt staat in deze slaapkamer! Photobucket Dat kan toch niet beter? Moest wel lachen, broer had de quilt over het dekbed gelegd en dreef 's nachts het bed uit.

Schudt jouw partner met zijn hoofd bij het zien van jouw quiltstofvoorraad ? Laat hem dan maar even hier kijken, en hij krijgt misschien nog medelijde met je. Deze foto's zijn genomen op een veiling, na het overlijden van de eigenares van deze grote stoffencollectie. He/She Dies With the Most Fabric Wins?

0 gedachten over “Over inknippen en achteruit naaien

 1. liesbeth a

  Lijkt wel een quiltwinkel. Zo veel stof heb ik niet in voorraad, maar ik kan wel een hele tijd voor uit.

 2. miranda sol

  Mooi wordt je AQ! En dat pluisje is dus bloody hot! Scheelt het dat ook wij zonder bamboo met ons gewone dekbedje het bed uitdreven….denk dat het een warm nachtje was!

 3. Annelies vdB

  Met zo’n geldzakje aan tafel lijkt het net of je je bee om donaties vraagt. 🙂
  Prachtig staat je quilt op bed en je antieke wordt ook al zo mooi.

 4. Dineke

  Je antieke quilt wordt echt een plaatje. En wat een leuk zakjes stofje. LOL
  Tja zo’n stoffen voorraad hoop ik toch echt niet na te laten. Toch maar alleen stoffen kopen en vlot verwerken.