cadeautje

Omdat jullie zo lief waren om op mij te stemmen, heb ik een paperpiece-uitleg gemaakt voor de pieten en Sint van deze quilt.

Photobucket

ik kan nergens op internet -en ook niet bij navraag- vinden waar het patroon origineel vandaan komt, dus het patroon zoals in het bestand onderaan deze blog heb ik zelf getekend; de maten en verhoudingen zijn op gevoel getekend. De uitleg is wel helemaal van mezelf, inclusief foto's enzo. De sashing rond de 4 blokjes is ongeveer 2 cm breed (excl. naad) en de driehoeken daar weer tegenaan weet ik niet meer hoe groot precies, maar het kon uit 1 FQ gehaald worden. De buitenste randen zijn recht van draad, dat weet ik weer wel.

Het PDF bestand  Download Zwarte Piet en Sinterklaas uitleg

Het Word bestand Download Zwarte Piet en Sinterklaas uitleg


0 gedachten over “cadeautje

 1. Marian

  Hallo Shirley.
  Hij blijft jeuk. Jaren geleden heeft het patroon in het Quiltnieuws gestaan. Ook is het quiltje ooit gemaakt op een regiodag in Roosendaal.
  Marian

 2. linda C

  Bedankt Shirley voor de mooie uitleg. Lief dat je ons je fout ook liet zien , we kunnen er zeker van leren!

 3. ans

  Hoi Shirley, het patroon komt inderdaad uit een oude Quiltnieuws. Op mijn blog staat precies welke het is. Die van jou is ook heel leuk geworden. Groetjes, Ans

 4. T.M.

  Bedankt voor het patroontje en de uitleg, ik heb m opgeslagen, voor dit jaar lukt het me niet meer om het te maken, hopelijk volgend jaar wel. Ik heb nog nooit paperpiecing gedaan…..

  Groetjes
  Tertia