Het Dottenweekend deel 2

Een eerste nacht slapen op zo’n weekend is altijd wat wennen, andere bed, andere geluiden en ander licht in de slaapkamer, en zo waren we er voor een zaterdagochtend heel vroeg uit de veren, en zaten we nog voor het ontbijt al te handwerken. Had ik al verteld dat ik mijn naaimachine thuis had gelaten? Bij deze dan. Ik wist gewoon dat ik te gejaagd te werk zou gaan, als ik zowel machinaal als ook met de hand iets wilde doen, beter maar 1 ding goed doen, dan 2 dingen half, en misschien kreeg ik dan nog wel het lintborduurwerk af.
 photo Afbeelding1-1_zps52653940.jpg
Nou, dat dacht ik dus niet. Met dank aan Anita voor de foto hierboven waar ik zelf op sta.
 photo IMG_2605_zpsab54be8a.jpg
Zaterdagochtend gaf Dorien een workshop beugeltasje maken, en daar deden veel dames aan mee, ze kregen een pakketje met alle benodigdheden, de uitleg, en toen ging iedereen aan de slag;  de zussen Mieke en Maaike (net zo grappig klinkend als Zipje en Zopje) tegenover me werkten gaven gas alsof het aangenomen werk was, ze kregen het zondagochtend af én hadden ook nog tijd om even aan hun meegenomen quiltwerkjes te werken. Helaas moest Dorien zaterdag de handdoek in de ring gooien, ze voelde zich eerder al niet zo lekker en ging halverwege de middag huiswaarts,  awh, zo zonde!

Zaterdagmiddag was ik even naar de winkel om melk te halen, en toen ik terug kwam, zei mijn moeder dat ik de hoofdprijs had gewonnen van de loterij, en ik met een “huh” , want dat had ik helemaal niet verwacht; we hadden vrijdagavond allemaal een lootje gekregen voor de loterij op zondag. (Ze riepen toen ik weg was nummer 40 af, en dat had ik en dat wist mijn moeder.) Toen mijn moeder op mijn stoel wees naar de grote kom met restjes chocolade mouse, zag ik dat de prijs was dat ik mocht uitlikken. Zalig!
 photo IMG_1294_zps18944c6e.jpg
Ik heb het bij een paar likken gelaten, want allemachtig wat is pure chocolade mouse machtig!

Sophie van Patchwork Atelier liep -net als vele dames- een rondje langs de tafels om te zien waar men aan werkte, hoorde de hulpkreet: “hoe moet dat nou, een koloniaal knoopje?” en sprong gelijk in, geen geheimen voor haar op dit gebied met een textielopleiding in Brugge. Ze zag de rozen in mijn bloembakje, en bood me aan om -als ik daar behoefte aan had- een ander bloempje te leren maken.
 photo IMG_1298_zpsd0a3e31a.jpg
Ik baal nu als een stekker dat ik er niet meer aan heb gedacht, druk-druk-druk. Maar met het vullen der bakjes werden mijn bloempjes wel wat netter, maar bij gebrek aan voorbeelden te veel van hetzelfde, en eenmaal thuis gekomen ga ik mijn boeken weer ter hand nemen om de boel verder op te frissen. Ik wil dit bloempje maken, gezien bij de Show& Tell, van en dame misschien die bij het groepje van Sophie zat, een leerling van haar? Oh nee, ik krijg net een berichtje van Anita dat deze kerst-engeltjesquilt van Gerda is, van de Quiltlodge. Dit roosje maken gaat me vast wel lukken, zeker als ik de juiste naald gebruik.
 photo 68f99921-ab9a-45c6-b747-88f022542204_zps92611bdb.jpg

Zaterdagavondavond aten we Oosters/Arabisch, Indiase keuken, zelfs de gewone salade had een behoorlijk pittige bite!  Dorry’s lust om de boel lekker heet op te spicen had haar in de kont gebeten, gesneden Spaanse peper was tegen een wondje aan haar vinger gekomen en lokte een haast allergische reactie uit, dik en hevig pijnlijk brandend pakte ze elk beproefd en onbeproefd middel aan om de boel te blussen,
 photo IMG_2352_zps6c30690d.jpg
van stromend water tot melk, op de show&tell zat ze ook nog met haar hand in een kommetje melk, arme ziel!
 photo IMG_2396_zps106bde0a.jpg
De show& tell was geweldig, we zaten in een grote kring, en de quilts liepen langs onze neus, perfect uitzicht en gezellig! Als afsluiter dan deze show& Tell liet Annie een quilt zien die bij lange na nog niet klaar was, hij bestond uit grote delen die op de grond uitgelegd werden, gelukkig was alles genummerd en kreeg ze hulp met uitleggen. Toen alle grote delen eindelijk goed lagen -kwartiertje werk- kwam ze met een bak aan met kleine delen, en José riep iets in de trent van: “Gaat ze nou toch ook niet al die losse stukjes neerleggen he, dan zijn we morgen nog niet klaar!”.
 photo IMG_2506_zpsdd00ad28.jpg
🙂

Hieronder een (YouTube) 16 minuten durende slideshow van afgelopen dagen, met in het begin al veel lintborduurwerkvorderingen. Ik heb het voor de verandering op deze manier gedaan met de foto’s, omdat via de fotoalbum slideshow de vorige keren bij veel van de lezers de flashplayer crashten. En morgen zal ik verder vertellen over het weekend.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fNHnY1Mo1DU]

0 gedachten over “Het Dottenweekend deel 2

 1. ines

  Ik heb GENOTEN!!!!
  Wat een leuke slideshow, ik heb er ook trek van gekregen:-)

  Groetjes
  Ines

 2. Anneke Ribbelink

  Wat een leuk verslag Shirley, super!
  Groeten Anneke (Jules enLisa)

 3. Jenni

  Sjongejongejonge, je had wel even vooraf een waarschuwing mogen geven dat je wel een middagje vrij moet nemen om de hele diavoorstelling te bekijken 😉 Maar ik heb er van genoten hoor!! Zo jammer dat ik niet tot de klantenkring van Dorry behoor 🙁 Maar ja, om nou vanuit Apeldoorn elke keer naar Tilburg te gaan om quiltspulletjes te halen lijkt me ook wat overdreven 🙂 maar als ik het verslag lees en de foto’s bekijk dan denk ik:”DAT WIL IK OOOOOOKKKKKK!!!!” Fijn dat jullie het zo geweldig hebben gehad!

 4. Jolie

  Wat een leuk verslag van een gezellig weekend.
  De taart lijjkt me erg lekker maar veel dingen zijn hier niet te koop.
  Je wandkleed met huisje wordt erg mooi.