herfst

Met de kinderen vrij is het hier elke dag een relaxte dag, uitslapen, luieren, eten wanneer het je maar uitkomt, spelen op computer of films kijken. Heerlijk ontspannen dus, maar vandaag gingen ze wat meer doen, Evelien wilde wel gaan stofzuigen, Suzanne deed de vaatwasser enTim zou het gras wel even bladvrij maken. De bladzuiger vertoonde de laatste keer dat ik hem gebruikte al wat kuren dat hij zomaar afsloeg, dus om te checken of-ie het nog deed begon ik met een stukje blaaswerk. Evelien stoof gelijk naar buiten, roepend dat dit Tims werk was, en binnen een paar minuten stond hij toe te kijken in zijn T-Shirt, handjes in de zakken: "Vertel het maar, hoe werkt dat ding." Korte uitleg en toen ging hij aan de slag, lekker onlogisch en geheel zonder strategie blies hij al het blad naar de heg, tegengewerkt door de harde wind die het blad af en toe met een grote vlaag de andere kant of zelfs omhoog blies. Coolclips_natu0468 Hij had het naar zijn zin, totdat de blazer de geest gaf, zelfs met een tikje tegen de zijkant vertikte hij het, terwijl Tim pas net over de helft van het werk was. "Zo, een beter excuus is er niet, ik kan stoppen.", en na wat opruimwerk verdween hij weer naar boven. Ik had blijkbaar ook even een hoogblond moment en zag pas later de bladhark in de schuur staan, zonder stroom kan het natuurlijk ook, met een beetje elbowgrease. Dat gaat-ie zo doen, eerst even een spelletje afmaken op de pc.

Suzanne vroeg net toestemming om in het bos te gaan lopen met haar vriendinnetje, ze vraagt zelden toestemming ergens voor, maar voor het bos toestemming vragen geeft het toch wel een extra spannende lading, wow, in het bos…. En dus deed ik er nog een schepje bovenop door de dames te waarschuwen dat ze op het pad moesten blijven, een mobieltje bij zich moesten hebben die aan stond én opgeladen was met genoeg beltegoed,  niet met vreemde mensen meelopen, en als ze een groepje jongens zagen ze de andere kant op moesten lopen. Tim vroeg vanachter zijn pc waarom dat nou toch was, wat was er nou verkeerd aan een groepje jongens? De glimmende ogen van de meisjes vertelden boekdelen, hier zou een heerlijk spannend verhaal uit kunnen rollen als ze het goed aanpakten, en zachtjes pratend verlieten ze net het pand, het avontuur tegemoet.

Vanmorgen heb ik alweer de derde workshop gegeven, de ragtime quilt, voor 6 deelnemers deze keer. In haast geen enkele quiltzaak is aan mooie flanel te komen, hopeloos gewoon. Maar in Quiltshop Leur waren ze gisteren een paar dozen met ‘monsters’ (serie stof op 1 kaart geniet) aan het uitpakken van Maywood Studio’s geweldige kleuren en zo lekker zacht. Mooie kwaliteit ook en dus wel te koop op internet.  De ‘monsters’ waren ook te koop, voor €0,75 per lapje, ik heb even zitten uitrekenen en het komt op €9,75 per 135 cm van 120 breed. Flanels Ja, dan heb je wel allemaal stukken ipv hele of halve meters, maar dat geeft toch niet? In Amerika zijn ze te koop voor $10,- per yard, met portokosten erbij kom je op ongeveer hetzelfde uit.

0 gedachten over “herfst