stumpwork

Vanmiddag had ik mijn eerste les (van de 3) van stumpwork in Etten-Leur en wat was het leuk! En gezellig, met 12 dames die druk aan het werk waren, het was er gewoon stomend heet in de workshopruimte.

De docente -Toos Sluijs- had voor iedereen een klein starterspakketje met stof, borduurgarens, een paar kraaltjes, ijzerdraad en vilt, plus naslagwerk voor thuis. Het patroon had ze al op de stof getekend en we mochten gelijk aan de slag met het maken van een stengel van een in zaad geschoten paardenbloem , om alvast door te hebben voor ’t huiswerk moesten we de pluizen voor de helft doen, het groene bolletje ook en zo ook dus de pluisjes die uit het groene bolletje steken; thuis heb ik het afgemaakt, enig werk!Stumpwork Het glimmend witte zijde werkt wel lastig, pluist dus snel als je niet oppast en je trekt het dan zo kapot.

Voordat ik van huis ging had ik nog een stommiteit begaan; vrijdag moet ik voor een medische keuring in Tilburg zijn (dezelfde keuring van bijna 3 jaar geleden, toen bij mij NHL was ontdekt), en daarvoor moet ik ontlasting verzamelen over 3 dagen. Gelukkig niet alles van de 3 dagen -genade de lucht alleen al- maar 3 keer 2 speldenkopjes uitgesmeerd over 3 setjes van 2 hele kleine vakjes op een kaartje; voor iedere dag een ander kaartje. En ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik kan niet op commando poepen. Dus dag 1 (gisteren) kwam er niets, ’t zat er wel maar ’t wilde gewoon niet, een drol met verlatingsangst? Vandaag lukte het gelukkig wel, vlak voordat ik de deur uit moest; ik draaide een bescheiden hoopje, veegde m’n gat af en…jawel, trok automatisch de wc door. Ik riep nog "Neeeee!", maar daar had de wc geen boodschap aan en bleef spoelen. Shit. Alle registers open gezet en goddank wist ik er nog een keuteltje uit te persen, genoeg om 2 speldenkopjes met een spateltje af te halen. Nog 2x te gaan, hopelijk zonder blonde momenten.