Helemaal happy!

Want de grote Artesan star quilt is klaar! Vandaag de bies erop gezet, de label volgt nog.  Deze foto is voor de wasbeurt:

En de onderste foto’s zijn van na de was (gewone was, op 30ºC en met 1400 toeren centrifugeren) en droger (voorzichtig drogen, dus niet te heet), en nu ligt hij weer op ons bed even bij te komen van de heftige rit, zo mooi nu hij is opgedroogd. De vulling is van wol, en hij is zo mooi fluffy, in goed Nederlands 🙂

en gelukkig zijn er geen kleuren uitgelopen, en wat ook heel fijn is: de kleuren zijn zoals je ze op deze onderste foto ook ziet, is het niet prachtig?.

Ik had voor de zekerheid 3 colorcatchers bij gedaan, en deze waren donker van kleur toen de was klaar was.  Het quilten van de randen heb ik op een filmpje gezet, als een tutorial, en de 5e of 6e poging ging pas goed :p , eerst stond de timer verkeerd en was-ie al na 15 seconden klaar met opnemen, en toen ik dat eindelijk goed had ingesteld, stootte ik een paar keer tegen het statief tijdens het gaan zitten, maar goed, uiteindelijk lukte het, en het is een duidelijke tuutje, klik maar hier. (Het lukt nog niet om een filmpje zichtbaar op weblog te zetten, er wordt aan gewerkt) het is me gelukt! 🙂
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vg8sduMYpg4]
Op het laatste stukje was ik wat slordig, maar dat valt niet op in het grote plaatje, als je de hele quilt ziet, heb je een “Wow” gevoel, en dan zit je echt niet te speuren naar missertjes.

 

Nadat de bies er op zat, bleken er hier en daar vleugeltopjes en krullen onder de bies verdwenen te zijn, en deze heb ik allemaal nog bijgewerkt, voordat ik hem in de was deed; het was maar even werk, maar als ik het niet had gedaan, had het me gestoord.

En gisteravond was de Kerstbee in Heerle, waarvoor we allemaal een mugrug moesten maken, ik had aangeboden om er 2 te maken, omdat een dame dit wegens omstandigheden niet zou trekken. Het werden 2 totaal verschillende mugrugs.

Eentje heb ik van van de snippers van de laatste quilt gemaakt, een leuke tutorial stond er op haar website, en het was eventjes werk, ik denk 2 uur met bies en al. Ik heb hem doorgequilt met Glitter, van dat plastic aanvoelende platte garen, jaren geleden gekocht in Quiltshop Leur, en dat quilt zo makkelijk -zou je ziet zeggen als je het zag op de klos- en ziet er zo leuk uit! Kijk maar, op het volgende filmpje krijg je uitleg over verschillende garens, waaronder ook deze Glitter, ook hoe je ze op je naaimachine moet zetten.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=yPq-7uHiXaQ]
Het andere mugrugje is gemaakt van een paneelstofje van -wie anders- Debbie Mumm, zo schattig! Bijna alle ’teken’lijntjes heb ik doorgequilt, zodat alles mooi erop komt te liggen. Ik denk dat dit ook een heel lief poppendekentje is, voor in een kleine poppenwagen of zo 🙂 en de ontvangster had ook wel een vermoeden dat het ingepikt ging worden door haar kleinkindje.

De workshopruimte zag er feestelijk uit, met kerstboompjes op tafel en kerstverlichting, vanwege jarige werd er getrakteerd op vlaaien, en bij het volgende kopje koffie kwamen de bonbons langs, en daarna nog de kleine hapjes; ik had genoeg punten gespaard om overal lekker van mee te snoepen, met mate.

Tijdens het openmaken van de mugrugpakjes ging het licht aan, zodat we ten volste konden genieten van al het moois. Om 11 uur reden we voldaan naar huis, hoofd en buikjes gevuld.

0 gedachten over “Helemaal happy!

 1. plakhuis

  Wat heb je weer een prachtige quilt gemaakt! Geweldig. leuk ook dat filmpje.en een hele verzameling mokkenmatjes. Zijn zo leuk om te maken.

 2. Henk

  Prachtig! Lijk net of de gekleurde blokjes boven de donkeren en lichte vlakken zweven, alsof er een laagje lucht tussen zit.
  Die libelles doen het ook erg goed, libelles steken toch niet he?

 3. nelleke

  Een pracht van een quilt is het geworden met sprankelende kleuren je hebt echt eer van je werk.En wat het filmpje betreft heb ik echt met ingehouden adem gekeken zo snel je werkt en dat allemaal zonder iets voor te tekenen.Petje af jij kunt nog eens zeggen dat je met de machine kunt werken.Groetjes Nelleke