hard gewerkt

Vanmorgen stond ik op met dezelfde buikpijn als waar ik mee naar bed was gegaan en toen een toiletbezoek niet de opluchting opleverde als waar ik op hoopte, dook ik er terug in. Slapen is vaak het beste medicijn. Maar toen ik er om 10 uur uitkwam zat het er nog en besloot ik er toch maar uit te blijven, zo zonde van de dag anders. En ik had zoveel plannen gemaakt voor vandaag!

Ik wilde een nieuwe zonnescherm voor boven de schommelbank maken en daarvoor moest ik naar de markt voor stof. Suzanne’s cadeautje (cd-rom) had geen goede code en dus moest die omgeruild worden bij de winkel (die pas vanmiddag open was), en ik wilde nog kijken welke planten ik her en der uit de tuin kon halen om langs de 1 meter brede kale border te zetten. Gisteravond had ik al tot aan Cupido een tiental zaailingen van Kattesnor uitgeplant T6_1en achter Cupido had ik enkele varens en hosta’s neergezet. Kattesnor bloeit van juli t/m oktober-november en kan 1 meter hoog worden.

Maar eerst moest ik naar de markt, stof halen voor de schommelbank. Ik vond al gauw mooie groene tentdoek, en na het middageten ben ik er aan begonnen. Lastig om zo’n grote lap -waar je elke speldenprik in blijft zien- mooi recht om te zomen. Recht af’knippen’ is een makkie, klein knipje erin en je scheurt het zo recht af. Maar om half 4 was hij klaar, tussendoor wel even koffiepauzes genomen. ☺

Hier foto van schommelbank met oudeBank_1

en nieuwe kap T8_1 en zie de frambozen eens groeien. Gisteren waren er al handenvol vanaf geplukt, tijdens mijn koffiepauze weer een bakje vol. Ik heb ze maar weer in de diepvries gedaan.

Toen die klus was geklaard ben ik gewapend met de foute cd-rom naar de stad gereden, en kreeg zonder problemen een nieuwe doos mee, met nieuwe vulling plus code. Mocht het weer niet lukken kon ik hem zo ruilen. Dit van die foute code was Tim ook overkomen een paar weken geleden; cd-rom geruild en toen pakte die nieuwe code wel.

Daarna doorgereden naar het tuincentrum vlak bij, om te kijken of ze niet al te dure maar wel mooie perkplanten hadden. Ik had 25 euro in gedachten en wilde daar niet boven komen, gewoon omdat we over een paar maanden gaan verhuizen. T7_1 Ik koos een lavatera die nog tot een flinke bos gaat uitgroeien en blijft bloeien tot aan de nachtvorst; een pluimpapaver die ook al flink groot was (nog nooit van gehoord, dus ik ben benieuwd) 3 mooie roodbloeiende sedums, 4 kruipende planten die Ajuga heten en blauw bloeien, en toen zag ik een Campanula waar ik al vaker bij stil ben blijven staan, een reuzensoort die wel 2 meter hoog wordt en als hij bloeit zitten de stengels van onder tot boven onder de diepblauwe bloemen -volgens het fotootje dat er bij zit. Maar die plant was al 24 euro, dus besloot ik hem wel te kopen maar niet in de grond in te graven (want ingegraven blijft bij het huis). T5 Op de foto heb ik het wel verkeerd gespeld zie ik nu. De Capanula ga ik wel nog in een grotere pot zetten denk ik.

Thuis gekomen ben ik gelijk alles in de grond gaan zetten, er dreigde een regenbui en die wilde ik voor zijn, het was net half 6 en ik moest nog aan het eten beginnen ook ☺ Toen alles erin stond -helaas brak 1 stengel af van de grote Campanula, die staat er nu naast in de grond-  zag ik de boerenjasmijn die veel te donker stond, zo onder de blauwe regen, en die heb ik ‘eventjes’ uitgegraven en dichter bij de schutting gezet, en daar waar hij uitgegraven was staan nu de Ajuga’s, die goed tegen schaduw kunnen. Om iets na zessen liep ik naar de keuken, het zweet liep met straaltjes langs mijn lijf, terwijl het buiten helemaal droog was gebleven. Ik had mijn portie fitness wel gehad!

Toen ik later foto’s nam van de tuin zag ik Zopje in de aanvalhouding liggen, glurend naar Witje die net deed of hij het niet in de gaten had. T9_1 en toen ik doorliep en omkeek met de camera in de aanslag zag  ik Zopje weg sprinten T10_1 Er vlogen wat witte en zwarte plukken haar in het rond; Witje was not amused, heel zijn kapsel door de war.

0 gedachten over “hard gewerkt