happen

Al een paar dagen niet van me laten horen, mijn hoofd stond er helemaal niet naar! Ik schrijf meestal aan het eind van de dag mijn weblog, maar de laatste dagen ben ik te moe en kan me daar niet op concentreren. Ja, zorgen om Jan, dat hakt er zo in, ook omdat het zoveel bij ons allen naar boven haalt.

Suzanne heeft er nog het meeste ‘last’ van; gisteren vertelde ze dat ze tegen een klasgenootje over oom Jan had verteld, en dat ze er toen voor het eerst over kon praten zonder te moeten huilen. Dinsdag moest ik op oudergesprek bij haar juffen zijn, en toen kwam het ook ter sprake, ze merkten aan haar dat ze vorige week stil was en afwezig; niet dromerig afwezig maar triest afwezig. Ik kon het niet droog houden, je voelt je zo machteloos. Maar deze week is ze weer vrolijker; ik heb het ook tegen Tim en Evelien gezegd dat Suus het er heel moeilijk mee heeft, alsof mijn ziek-zijn periode van vorig jaar nu pas begint door te dringen bij haar, en ze zijn nog liever tegen haar. En verder praat ik nog meer dan anders met Suusje, wanneer ik merk dat ze ergens mee zit. Samen op de schommelbank buiten, katten op schoot en kletsen maar.

En wat doe ik als ik me down voel? Haring_1 Eten, maar ik probeer het zo gezond mogelijk te houden, dus haringen (foto van mezelf maken gaat lastig) gaan er hier in als koek. Ouderwets happen van een haring zonder uitjes, zalig!  Tim is de enige die ze niet lekker vindt, zonde hoor. Maar hij krijgt dan garnaaltjes, waar-ie gek op is.

Verder magere yoghurt met frambozen en gezoet met Canderel, heerlijk! Ik heb al ruim een pond frambozen in de diepvries zitten, lekker voor in een smoothy. Mijn gewicht gaat nog steeds omlaag, hoewel het niet zo snel gaat als ik hoopte/verwachte. 3 ons is er deze week af, hopelijk volgende keer weer wat meer eraf. We hadden woensdagavond ook Chinees eten, gehaald dus, en ik had een grote kom tomatensoep op, bord vol Tjap tjoy en niet al te veel mihoen goreng, dus ja, dat zet wel aan.

De Churndash quilt voor de kleutertjes is op het vaststikken van de bies na klaar, ik wilde hem maandag aan de kleuterklas geven maar zo vlak voor de vakantie lijkt me dit weinig zinvol; alles gaat dan met een paar moeders mee om gewassen te worden en dat is voor deze quilt nog niet nodig. Het werken aan deze quilt heeft me wel fijn afleiding gegeven, foto volgt snel.

0 gedachten over “happen

 1. inge

  fijn dat Suusje wat extra aandacht krijgt ook van grote broer en grote zus!
  ook vanuit Poperinge een dikke knuffel!

 2. Hendrika

  Oh my goodness, het water liep me zo me mond in, moest echt even heel hard slikken. Het was haast of ik het kon proeven. Ik woon al heel lang in Texas en als ik zoiets zie mis ik Nederland echt.
  Geniet van je blog…

  Groetjes,

  Hendrika