Handige tip

Een tijdje geleden wilde ik een tutorial maken over hoe je afwijkende vormen toch makkelijk kan snijden zonder dat je er gelijk (weer) een speciaal liniaal voor moet aanschaffen; afgeleid op meer dan 1 vlak verdween mijn plan uit zicht, tot ik vanmiddag dit filmpje zag. Allemaal even het balletje in het tijdbalkje doorschuiven naar 9.33, je ziet eerst dat ze rechthoeken snijd, niet echt een spannende vorm, maar dit is de intro voor de ‘rechthoekige driehoek’ die ze hier direct opvolgend snijdt.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=HJiwlLizKBY&w=560&h=315]
ik heb op deze manier bv de diamonds gesneden, jaren geleden, maar toen had ik de vorm op de grote brede liniaal getekend met zwarte stift.   De tutorial is niet alleen een reclamefilmpje voor Inklingo, maar ook uitleg over hoe te gebruiken bij de nieuwste -want gisteren van start gegaan- mysterie van Quiltville Celtic Soltice mystery  heet het, en solstice betekent oa zonnewende. 
De printversie van de patroondelen kan je vinden op de website van Quiltville net onder het filmpje (voor wie niet zo goed is in Engels en door de bomen het bos niet meer kan vinden)
Schermafbeelding 2013-11-30 om 19.19.25
De bovenste HERE geeft je toegang tot het PDF bestand met de mallen met naadtoeslag, de HERE er onder is de paperpiece patroon. Wil je het afdrukken, dan moet je -nadat je op de blauwe HERE heb gedrukt- het bestand éérst opslaan op je pc, en dan kan je vanuit je pc het afdrukken. Dus niet op HERE drukken en gelijk gaan printen, want dan kan je foute maten krijgen. Het lijkt wel een verkorte uitgave van “Afdrukken voor DUMMIES”.

Mijn vingers jeuken om hier aan te beginnen, stof genoeg, nu even kiezen welke ik ga gebruiken 🙂 Klik hier voor de eerste pagina waarop je kunt zien welke stoffen je kunt gebruiken en hoeveel je nodig hebt. De mysteries van Bonnie (de dame van Quiltville) zijn geweldig, het zijn ultieme scrap vreters, dus ideaal! Bonnie heeft ook een facebookpagina, klik maar hier en als je op haar pagina bovenaan op ‘Vind ik leuk’ klikt, dan krijg je haar berichtjes ook dagelijks te zien op jouw facebooknieuwsoverzicht.

Vanmiddag liep ik in de supermarkt mijn karretje te vullen met wekelijkse benodigdheden, en stond net bij de bakker afdeling met een zak eierkoeken in mijn hand, toen een Brabantse bromstem achter mij riep: “Leg da’s gauw terug, je ben al vet genoeg!”, waarop ik geschrokken aanstalten maakte om hem tegen te spreken, toen de magere scharminkel van een man naast mij boos het zakje worstenbroodjes terug in de mand gooide. “Ik mag ook niks van jou zeg!”, mopperde hij, zijn partner (die wel een paar maatjes meer was) moest hard lachen, en samen liepen ze door naar de kassa.

0 gedachten over “Handige tip

 1. Quilts van kippetje

  Gewoon mee doen met de mysterie! Ik ben ook overstag en doe voor de eerste x mee.
  Deze week schreef ik al een blogje over de stof keuze en gisteravond heb ik de de eerste driehoeken gesneden. Met de Tri Recs driehoek was dat een appeltje eitje!

  Groetjes,
  Annemieke

 2. Quilts van kippetje

  Ha Leuk dat je ook mee gaat doen! Rood, wit en blauw… top!… je hebt dus al 3 van de 5 kleuren! En ik heb vandaag voor het eerst die Tri Recs liniaal gebruikt…. helemaal geweldig en geen overbodige luxe. Ik vond hem eerst wat duur, iets van 28 euro maar had na 5 minuten gebruik al geen twijfel meer!

  Groet,
  Annemieke