Haastige spoed….

is zelden goed, ik weet het, maar toch trap ik er regelmatig in, net als gisteren; het quilten ging lekker, wat is zijde een zalige soepele en dunne vulling!! Uh duur?  Hobbs Tuscany Silk  (met 10% polyester) van 27 euro per meter (2.40 breed), als ik me niet vergis, ik heb hem vorig jaar bij Birdblocks gekocht. Tja, het is wel duur als je bedenkt dat je voor de helft een katoen/poly mix ook kan nemen, maar ik vind dat niet lekker quilten op de machine, het is zwaarder om door te komen, zwaarder om door het gat van de naaimachine te halen; is prima voor kleine quilts, maar waar ik nu mee bezig ben, is niet echt klein te noemen. We dwalen af.

Ik had eergisteren een heleboel spoeltjes opgevuld, zodat ik non-stop door kon gaan; in het begin -na het verwisselen van elk spoeltje- check ik altijd even de achterkant, of het netjes zit met de draadspanning, maar gistermiddag dus niet.
Photobucket
Julie was er, we zaten wat te kletsen, ik ontdekte nog een paar kartonnetjes in de hexagonenrand, en nadat ik deze had verwijderd (ik kon er gelukkig makkelijk bij) kon ik weer quilten, koffie drinken tussen het gasgeven door en wat snoepwerk, oh wat had ze een lekker stukje (vetarme) kersencake meegenomen!
Photobucket , en terwijl Julie haar hersens pijnigde met het ontcijferen van een onnodig ingewikkeld beschreven patroon van een handwerktasje, zat ik dus gas te geven, ook nadat ze al weer naar huis was gegaan bleef ik gas geven. Na het eten legde ik de quilt even op de grond, even kijken of het netjes glad lag, en kijken hoeveel er nog doorgequilt  moest worden,
Photobucket Photobucket
en toen zag ik het, o grote gruwel!
Photobucket
Ik denk dat ik zo’n 3 uur aan quiltwerk moet uithalen, want het onderdraad staat zo strak gespannen, dat het akelig hard aanvoelt. Waarom deed-ie het in het begin wel goed, en de laatste spoeltjes niet? Geen idee! Ik ben alles nagelopen, ben er niet achter gekomen, maar heb geolied, nieuwe naald er op gezet, nieuwe spoeltjes opgewonden op een laag tempo, en gespeeld met de spanningsknop. Normaal staat hij bij mij op 1 of 2 met het doorquilten,  maar nu moest ik hem doordraaien tot 6, nooit eerder meegemaakt! Bovendraad King Tut, onderdraad zelfde dikte en gladheid Aurifill garen. Maar gelukkig ziet de achterkant er nu weer prima uit.
Photobucket Photobucket
Ik quilt eerst de hele quilt verder af, moet nog van 1 zijde de buitenste 3 banen doen, en dan ga ik uithalen wat mis was gegaan, ik denk ongeveer hetzelfde qua oppervlakte. Gelukkig haalt het makkelijk uit, met zo’n strakke onderdraad, en dan kan ik weer opnieuw beginnen, na eerst een paar keer stevig diep doorademen, en naar vrolijke liedjes luisteren maar:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0Gxs2Ryoykk]
En terwijl ik thuis zit, zijn de kinderen (verjaardag)cadeautjes voor me aan het halen, want maandag is het zover, en mag ik 51 kaarsjes uitblazen, als ik uitkijk met oversteken. Ik had slechts een klein wenslijstje, vooral na mijn bezoek aan Quiltshop Leur woensdag 😉 en na de nodige uitleg te hebben gegeven, waarbij Tim zich afvroeg of hij mijn uitleg niet beter kon opnemen met zijn mobieltje, en Suzanne driftig aan het noteren was, reden ze met mijn auto de straat uit. Eerst gingen ze Evelien oppikken van het station, die na een zenuwslopende maar gelukkig goed gekeurde presentatie van haar scriptie voor een groep artsen opgelucht naar huis kwam, bekaf na een korte nachtrust. Hopelijk doen ze de quiltwinkel als eerste aan, de buit kan maar binnen zijn 😉

0 gedachten over “Haastige spoed….

 1. Chris

  Pffff, dat is toch een hele klus, het doorquilten op zich al, maar vooral dat uithalen. Bah! Maar je hebt het toch weer voor elkaar. Knap hoor!

 2. Anita A

  Hoi Shirley,
  Wat ontzettend jammer van die uren doorquilten, en dat je nu zo’n stuk moet uithalen. Ik zou er moedeloos van worden. Maar hij wordt vast heel mooi als je alles hersteld hebt. Succes ermee!!

 3. marga

  wat een ellende zeg, ik zie het helemaal voor me,
  ik vind het wel knap dat je die grote quilt op de naaimachine doorquilt, die van mij is ook al lang klaar, maar ik kom er maar niet toe om hem – met de hand – door te quilten, nu heb ik een katoenen vulling, dus is dat helemaal geen doen, ik zal de volgende keer ook een zijden vulling kopen, misschien kan het dan ook op de machine, lijkt me wel zo fijn, succes.

 4. PetraM

  Wat een narigheid dat je een heel stuk moet uithalen, ik heb dat trouwens ook wel eens gehad als ik ergens mee bezig was. Hoe het komt ook geen idee, verder wordt hij erg mooi en ziet het er ook erg mooi uit. Alvast veel voorpret voor je verjaardag en gefeliciteerd.

 5. Erica

  Oh wat erg, uithalen! Ook niet mijn hobby 🙁
  Gelukkig is alles goed gekomen.
  Wat ziet dat stukje kersencake er heerlijk uit.
  Recept?

 6. Ilse

  Tja, klappen en quilten, het is net altijd een goede combinatie. Ik vind het wel moedig, dat je stug doorging en eerst alles afmaakte wat kon. En ik kan je wel bijtreden met de vulling, het werkt als een trein (al spreekt hier en handquilter).
  chapeau voor Evelien, en ik hoop voor je dat de shoptrip geslaagd was

 7. ingrid

  Ondanks het stuk met die verkeerde spanning wordt het toch wel heel mooi.. Wat voor patroon heb je er nou opgemaakt?? (die van mij ligt nog steeds te wachten op de keus hand- of machine quilten)…. ik neig naar machine…….

 8. Ines

  Gefeliciteerd met je dochter.
  En wat k.t dat je het niet eerder had gemerkt, ik zou daar ook woest om kunnen worden, gelukkig hebben wij quiltsters engelengeduld, tenminste met een quilt ;-))
  Hij wordt wel mooi dus straks uithalen en afmaken.
  Heerlijk zo’n buit voor je verjaardag, ik ga altijd naar Vijfhuizen of de handwerkbeurs met mijn buit.

  Groetjes
  Ines

 9. Hermie

  de quilt is een plaatje en wat jammer dat je machine kuren kreeg,maar als het straks af is,is al het leed vergeten en kun je er dubbel van genieten.
  Spannend,wat je allemaal krijgt met je verjaardag, het belangrijkste is dat je er weer een jaar bij hebt en dat mag gevierd worden zeg ik altijd.

 10. Ans

  Wat ziet het quiltwerk er netjes uit! Knap hoor dat je dat zo op de naaimachine kan. Zo komt er ook nog eens wat af.

 11. Ineke Hulzebos

  Ja, haastige spoed is zelden goed, maar wat ik zie wat goed is, ziet er mooi uit, leuk patroon. Ik vind het knap dat je zo mooi met de machine kan doorquilten. Even doorbijten en je hebt het vast heel gauw helemaal klaar.
  Succes met de voorbereidingen van het feest a.s. maandag of vier je het morgen al.
  Fijn weekend

 12. Renske

  Wat zonde van je werk. Gelukkig kon je het snel uithalen. Jou kennende zal het vandaag vast wel weer opnieuw gedaan zijn.
  Wat gaat een jaar toch zo snel voorbij. 😉

 13. miranda

  Van harte gefeliciteerd Shirley!!! En dat we nog vele gezellige bee’s mogen beleven…
  En je AQ ziet er veelbelovend uit meid, zonde van al dat uithaalwerk ja…