Grote hulp

Jon is echt een gezellige boef, hij zoekt me vaak op als ik iets ga doen, zoals samen was vouwen,
IMG_1172
samen plantjes bekijken in de tuin
IMG_8560
samen koken, 
IMG_8580
mijn voet is niet dicht bij hem neergezet maar hij gaat er tegenaan of het liefst op liggen, of omhelst mijn been zonder nagels om te laten zien dat hij heel lief is en wel wat lekkers lust.
Maar als we gaan eten weet hij dat hij niet erbij mag zitten
IMG_8581
en wacht geduldig af tot we afruimen en aan de koffie gaan, en dan is het weer me-time voor Jon, en als we klaar zijn met natafelen klimt hij in de toren als Arya er nog niet in ligt,
IMG_8586
het kussen bovenop zakt scheef en de paal wiebelt hevig, is niet echt gemaakt voor +4 kg katten; zodra mijn hand het kan verdragen zal ik de boel stutten met extra palen. Arya, Loki en Zopje zijn wat minder aanwezig tijdens het koken, hoewel ze wel aan komen rennen als ze Jon heel erg van zijn neus horen maken (hard miauwen), want dan valt er voor hun vast ook wat te halen.
IMG_1179
Het pastagerecht is de volgende dag zo mogelijk nog lekkerder koud als lunch! Recept hieronder is heel simpel, voor ongeveer 7 porties:

8 gekruide kippendijfiletjes, 500 gr pasta, 400 gr rucola slamix, Boursin culinaire (om mee te koken) en Boursin blokjes op op bord erbij te strooien, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas kook, 300 gr kersen/snack tomaatjes

Bak gekruide kippendijen ongeveer 45 min. op 180 gr. in de oven in een braadzak.
Zet pasta pas op als de kip in de oven klaar is, vang kookvocht van braadzak op in hapjespan of wok, trek met vork kip in kleine stukjes en doe dit in de hapjespan.
Voeg Boursin cuisine en gewassen en gehalveerde tomaatjes toe als de pasta bijna klaar is; de tomaten moeten wel warm worden maar niet kapot gaan.
Giet gare pasta af, vang een kopje kookvocht op. Mik pasta in de hapjespan en roer goed door. Is het te droog, voeg dan wat kookvocht van pasta toe. Wil je het romiger hebben dan kan je ook kookroom toevoegen.  Zout en peper naar smaak, let op dat de Parmezaanse kaas ook zout is. 

Leg op elk leeg bord een flinke handvol kleingesneden sla, en bedek dit met kip-pasta, 5 boursin blokjes en geraspte kaas naar smaak.  

 

3 gedachten over “Grote hulp

  1. Truus

    Jullie hebben weer lekker gegeten en zal het recept ook gaan maken.
    Leuk zo’n hulp maar je mag wel uitkijken dat je niet over hem struikelt. Dat gebeurt mij vaak als Josie om mij heendraait tijdens het chocolade maken.
    Zonnige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

  2. Mieke de Vries

    Je bent er maar druk mee.
    Maar huisdieren zijn zo gezellig

    Gr vanuit een koud Maarssen

  3. Marjolein

    Dank je wel voor het recept. Ik ben niet zo’n keukenprinses maar dit is goed te doen.
    Gisteren toevallig zelf kippenpoten in een braadzak gegaard maar de toevoeging van boursin lijkt me erg lekker.

Reacties zijn gesloten.