Grote bee

Dinsdag avond was de bee in Heerle, (de mannen hadden de bank voor zichzelf) bij  het Stoffenhoekje van Janny, en dat is een grote bee; als iedereen aanwezig is, zijn we met zo’n 23 dames, als ik me niet vergis, maar niet iedereen is er altijd, meestal zijn er zo’n 15 dames. Ik trakteerde van de keer, ik ben in juli jarig, maar dan is de tent gesloten; ik had lekkere vlaaien bij me, maar omdat niet iedereen er was, nam ik heel wat mee terug naar huis, het leven is hard.

Saskia’s mandenquilt van H&W stoffen was helemaal klaar,

en Lorene showde een top, de borduur-/stitcherie blokjes kwamen van een blokkenruil.

Altijd genieten om andermans werk te zien.

Klik hier om de slideshow te bekijken

We hadden via de mail opdracht gekregen om zoveel mogelijk stoffen mee te nemen die je kon missen, om te gebruiken voor kinderquiltjes die we gaan maken voor Tibet. De bedoeling is in eerste instantie dat we er 2 per jaar maken, we zijn opgedeeld in 2 groepen, en werken per groep aan een quiltje van 90x 120 cm, en we moesten met ideetjes aankomen voor quiltjes om te maken. Ideeën zat, en ziedaar, een van mijn ideeën werd gekozen, uit het boek Making quilts for children, by Elaine Hammond; het gaat om deze kinderquilt

Is het geen schatje? Ik had het patroon al op ruitjespapier getekend, we kozen een achterkantstof uit mijn tas (ik had grote lappen bij me), en toen hebben we uit de winkel nog ene stof gekozen die als achtergrondstof kan dienen, ook blauw. We spraken af over 4 weken allemaal 1 blok af te hebben, en degene die er lol in hadden mochten dan nog 1 blok maken, we moeten er in totaal 16 hebben. Nou ja, en vandaag ben ik dus aan de slag gegaan, heb al 1 blok af! Op de foto ziet het gezichtje wel erg bleek, het is zacht roze.

natuurlijk vond ik het door Miranda getekende patroontje van het handje pas nadat ik ze zelf had getekend en af had. Ik heb de handjes even los onder het blok gelegd, ze worden er pas aangestikt als de blokken samengevoegd worden. Morgen nog eentje? We zien wel.

0 gedachten over “Grote bee

  1. Heleen

    Gezellig zo’n Bee met een show and tell. (onze bee, de Born Bee in Zutphen telt 50 leden!! Maar zijn er niet altijd allemaal maar wel veel) Dat patroon voor de kinderquilt is enig. Die losse handjes maken het net af.
    Groetjes Heleen

  2. Ingrid

    Wat een grote bee – dan hebben we met de Rotterdamse bee maar een kleintje.. 5 leden.. is heerlijk hoor..
    Maar wat een leuk initiatief, quiltjes voor tibet !!