Groen sneeuw zien

Dinsdagmorgen keek ik vanuit mijn zetel naar buiten, en zag iets dwarrelen door de lucht, eerst dacht ik aan sneeuw, maar al gauw zag ik dat het hiervoor wel erg lokaal was. Het kwam duidelijk van uit een boom, en ik zag een tak met daarop een vogel, en af en toe dwarrelde er wat lichts naar beneden. Om het beter te kunnen bekijken schoot ik de slaapkamer van Tim op en opende voorzichtig het raam, met de digi in de aanslag.Photobucket Photobucket Photobucket
Het was een specht die flink in een tak aan het hakken was, op zoek naar eten denk ik, want de tak was te dun om er een nest in te bouwen. En al die houtsnippers dwarrelden dus omlaag. Photobucket
De foto’s zijn wonderbaarlijk goed gelukt, het is van zo’n 25 meter afstand genomen, en het focussen tussen al die takken door is lastig.

De babyquilt is klaar, op de label na, maar hiervoor wil ik even het kaartje afwachten, want misschien kan ik een afbeelding van het geboortekaartje gebruiken, wat altijd wel leuk is.Photobucket Photobucket
Ik had niet genoeg stof om ook een groene bies te maken, dus heb ik van de achterkantstofrestjes een bies gemaakt, alle kleuren van die stof zitten ook in de voorkant, dus het stoort niet. Het doorquilten heb ik simpel gehouden, hartjes en krulletjes, het is gevoerd met katoenen tussenvulling, wat is dat een ellende met machinaal quilten, als je luchtige wol gewend ben. Het lijkt taaier, en ik was blij dat ik op de ouderwetse manier had gesandwiched, dus niet met lijmspray maar met spelden, en dan op de lattenmanier waar Sommeke over blogde, op Youtube kan je de uitleg in werking zien: deel 1 en deel 2 . Voor mij werkt dit het handigst bij een quilt die niet breder is dan onze tafel lang is, en dan ben ik heel blij met mijn bureaustoel met wieltjes, want je moet dan heen en weer gaan om te rijgen of spelden.

Ik durfde voor een babyquilt geen wollen vulling te gebruiken, welke vulling gebruiken jullie het liefst?

0 gedachten over “Groen sneeuw zien

 1. Ines

  Wat een prachtige foto’s, hier zie je de specht jammer genoeg niet.
  Ik heb al van alles gebruikt als vulling, ook de goedkope fleece dekens van Ikea, maar dan kan je het alleen op de machine quilten en daar heb ik een hekel aan, teveel pijn. Meestal gebruik ik vlieseline, niet zo duur en goed met de hand te quilten.

  Groetjes
  Ines

 2. Johanna Zweden

  Ja wat zijn ze schitterend hé de spechten, hier vliegen ze af en aan, en een kabaal dat ze maken op het moment,
  Mooi je quilt
  Groetjes Joke en een fijne dag

 3. Henny

  Waarom geen wol? Voor zover ik weet mag dat wel, alle natuurlijke stoffen mogen, synthetisch mag niet. Hij is prachtig geworden!
  fijne dag

 4. Hermie

  Hallo Shirley, het is een leuke quilt geworden en dat donkere randje staat hem goed. Ik quilt heel veel met katoen machinaal, ik heb alle quiltjes voor op de ledikantjes er mee gequilt en heb er tot nu toe geen last mee gehad, ik spray hem dan echter wel. Wollen vulling mag wel voor een baby,want wol ademt, ik heb in de ledikantjes ook wollen onderdekentjes liggen op de matras.(lekker warm)Synthetisch mag niet,maar in de speelkleden doe ik wel synthetisch.

 5. Hermie

  Gaaf de foto’s van die bonte specht. ik heb hem hier jammer genoeg maar een keer gezien voor ons huis in de boom, het is ook iets heel speciaals.

 6. ilse

  Mooie quilt, en die bies past er inderdaad goed bij. Het geeft net een beetje extra pit vind ik.
  Ik kan mel voorstellen dat je het verschil in vulling voelt, maar aan mij heb je niets, ik zweer bij katoen. Ik gebruik het voor alles. Maar er zit veel kwaliteitsverschil in, dus dat blijft een beetje zoeken.

 7. Anita - Vlijtige Handjes

  Hoi Shirley,
  Ik heb geen afscheid meer van jou en je moeder genomen. Ik vond het erg gezellig en leuk om je zo gezellig in de weer te zien. Je hebt ons allemaal vastgelegd bij een bijzonder leuk en warm weekend.
  Hartelijke groetjes Anita