grint weg

Terwijl ik met 2 luciferhoutjes mijn ogen open probeer te houden plaats ik nog maar snel een blogje; morgen hebben we weer een drukke dag en dan komt het er ook niet van.

Kriebeltje (gisteravond op school) was voor de kinderen een succes, het was heftig,heel veel geroep en geschreeuw om het bericht duidelijk door te laten dringen, en je merkte dat de ouders duidelijk heel veel zetjes nodig hadden om los te komen en om mee te doen. De krant was er ook bij, nee, geen bekenden op de foto. Links is Kriebeltje, een Israelische vrouw met een heel expressief gezicht en heel temperamentvol! Het was af en toe ook emotioneel, ik heb ook een traantje weggepinkt toen ze een voorbeeld van pesten deden.

Om 6 uur vanmorgen ben ik gaan lopen met Suzanne, keurig in sportkleren met sportschoenen als die-hards, genietend van de frisse lucht en de koeien. Het was ook gezellig zo met zijn tweetjes 3 kwartier samen bezig zijn, we hebben wat afgekletst.

Om 9 uur even gekeken of de klassen waar geen luizenmoeders voor waren al gecontroleerd waren- ja dus- en toen nog de juf gesproken over haar toepassing van de kleuterquilt in haar klas.(2 dagen moed voor verzamelt) Ze gebruikte de quilt als vloerkleed onder een tafel met stoelen -ai- en daar slijten ze wel heel hard van. Ze beloofde hem in de speelhoek te leggen en vroeg of ik dan andere quiltjes wilde maken om op tafel te leggen om de boel op te fleuren. "Ik beloof niks, we zitten midden in de verbouwing en binnenkort een verhuizing", zei ik, en bedacht me later dat ze zolang de zwevende fruitblokjes wel op tafel mag leggen.

Toen op de fiets de stad in (dik kwartier fietsen), het was zulk lekker weer dat mijn jasje uit kon, ik heb zowaar het kleurtje op mijn gezicht/armen weer wat opgehaald. Na aanschaf van een paar flessen schoonmaakazijn weer terug naar huis gefietst. De grasmaaier in de auto geladen en op weg naar ons nieuwe huis. Daar aangekomen trof ik een grintloze oprit en tuin aan! T6jpeg T1_5 T2_2 De stratenmakers hadden dit gistermiddag en vanmorgen gedaan en waren al een heel eind opgeschoten met planken losmaken; elke plank zat met 6 schroeven vast, wat een werk!

Het gras maaien heb ik geprobeerd maar het ging niet; de wielen zakten zo diep in de moslaag dat de messen bij de eerste draai al vastsloegen. De messen staan op 1 na hoogste stand, dus daar kan ik niets mee. Misschien dat ik het met de graskanter kan doen, maar dat is zwaar werk voor de rug!

En -ik meen- woensdag of donderdag heb ik een gesprek met de tuinarchitect en dan zien we wel wat voor tuinontwerp en bestratingsplan hij in gedachten heeft. De stratenmakers staan gepland voor 1e week van oktober (eerder kon niet) en tot die tijd is het te doen, er ligt allemaal anti-worteldoek op de grond waar grint en planken zaten.

Nog foto’s gemaakt van de keuken die we op Marktplaats gaan verkopenK4_2  Keuken_1echt een hoogglanskeuken, 15 jaar oud en hij ziet er nog goed uit.

De flessen schoonmaakazijn zijn alweer bijna op; ik heb er douchekoppen en kranen mee in de week gezet en die zien er nu weer als nieuw uit.