Goede voornemens

Zo op de laatste dag van 2010 is het heel normaal om het afgelopen jaar te overdenken; mijn gedachten gaan uit naar het meest nutteloze en geldverspillende ding dat ik dit jaar heb gekocht, de Cat-it een fontein voor -de naam zegt het al- de kat. Op de foto van de verpakking zie je een kat nieuwsgierig het water drinken, en de tekst er bij vertelt je dat het de kat stimuleert tot goed drinken. Nog een voordeel van dit apparaat is dat het water de hele dag door gefilterd wordt, dus fris en schoon blijft, en een rood palletje geeft aan wanneer je moet bijvullen. Ideaal, dacht ik en reed met een blij hoofd naar huis. Perry: "en gewoon elke dag het bakje vullen met vers water uit de kraan, dat gaat niet?" Ja, hoor eens, dat doe ik al jaren!

Na enig gemuggel kreeg ik het geval eerst helemaal uit elkaar, toen schoongemaakt, daarna weer in elkaar gezet -ben ik de enige die onderdelen overhoud- opnieuw uit elkaar en weer in elkaar gezet, water er in, stekker er in en hoera, hij deed het.

Vanwege de elektra moest ik de voerbakken op dienblad (voor minder doen ze het niet) aan de andere kant in de garage zetten, en het stond prachtig. Photobucket Zipje was er als eerste bij, heeft altijd wel honger, maar hij liep naar de verkeerde kant, en toen ik hem erbij zette, sprong hij naar achteren met een hoge rug, en toen hij niet aangevallen werd, schoot hij de garage uit. Dan maar niet eten, moet hij gedacht hebben.

Even later zag ik Zopje de garage inlopen, en hij stond met grote ogen en op veilige afstand naar het ding te kijken. Ook hij had honger, maar vertrouwde het zaakje niet. Ik dacht slim te zijn en pakte Zopje op, gewoon om hem te laten ruiken aan het water. Oooh, wat heb ik daar spijt van. En mijn vingers nog meer. Zopje zette van alle poten zijn nagels uit, vraag me niet hoe hij dat deed maar ze belandde bijna allemaal in mijn handen, en toen was hij dus ook weg. 

Vanmorgen, toen ik de krant pakte zat Zipje rustig te eten, zijn honger had gewonnen van de angst, maar met een schuin oog hield hij het geval in de gaten. Toen ik tegen een fiets aan liep (wie zet die dingen ook zo in het looppad) viel er daardoor vlakbij de voerbakken een kartonnen doosje omver, en Zipje zat bijna op de kast, zo schrok hij. In de kamer aangekomen keek hij eerst of 'de hond' op het kastje stond -ook dat nog-, en toen pas liep hij naar zijn kussen. We hebben sinds 1e kerstdag een zingende hond in huis, cadeautje van mijn broer en schoonzus, en hij swingt erbij, en klappert met zijn oren, heel grappig om te zien, maar de katten doen het er van in hun broek! Wat op zich wel grappig is om te zien, maar ook best wel zielig; ze krijgen het al zo voor hun kiezen met al dat kanllend vuurwerk dat sinds een paar dagen overal te horen is.

Ik hoop binnenkort ook zo'n filmpje als deze te kunnen maken

 

Mijn goede voornemens voor volgend jaar (en dat gaat morgen al in) is:  2 keer na te denken voordat ik wat koop. Heb ik het nodig? Heb ik het nu nodig? Heb ik het écht nu nodig?

Photobucket

Of zullen we maar gelijk zo'n kraan installeren? Ik wens jullie allemaal veel geluk en wijsheid voor het nieuwe jaar, maar vooral veel plezier! Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd!

Photobucket

0 gedachten over “Goede voornemens

 1. Renske

  Fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2011 toegewenst.

  Zo’n elektrische waterbak had ik ook gekocht voor Jera en later maar weggegooid. Echt een mislukking. Zij had de voorkeur om gewoon uit de kraan te drinken. Tenslotte had ze daar ook haar personeel voor. 😉

 2. goof

  Geweldig je snort altijd pracht filmpjes op, ik geniet er altijd heel erg van.
  Fijne jaarwisseling met je Lieve Schatten!
  :o)

 3. Judith

  Dit zou nu bij Sjors wel werken. Toen ik een huis deelde met 2 andere meiden, had er 1 een fonteintje in het raamkozijn en het was Sjors zijn favoriete drinkplek.

 4. Else

  Ocharme poezebeesten, en daar moeten ze uit drinken?!! Fijne jaarwisseling en sterkte met je voornemen (lol) Knuffel Else

 5. marion

  Mijn lot is teveel prinses om daaruit te drinken. Nee hoor dan liever uit het toilet. Maar wel geinig zo een ding. Alleen wat een bende krijg je daarvan.
  Enige filmpjes shirley.
  gr marion

 6. Merel

  Oh, ja zo’n fontein had ik ook, maar ja hij bromt hè en dat is dus eng. Mijn monsters kwamen ook níet in de buurt! Dus die is in het kader van het opruimen naar het kattenasiel gegaan, samen met een stapel oude maar goede handdoeken. Soms zijn die speeltjes leuker voor ons dan voor hun, denk ik.
  Groetjes, Merel