gewoon lekker

Aaah wie kent deze reclame niet, alleen al voor het ventje zou je een pot aanschaffen. Op Landleven online stond een pindakaas pothouder om zelf te maken voor de mezen, ik werd erop geattendeerd door de mailing van Quiltservice , en ik bedacht me dat dit een super oplossing was voor de 5 (!) potten pindakaas die onze voorraadkast rijk is. Ja, 5 potten, alsof ze op de bon gaan he, en zoveel eten we het ook niet dat ze binnen de houdbaarheidsdatum op raken, dus gun ik de mezen ook een pot. Op de site staat dat het pindakaas met stukjes noot moet zijn, toe maar, kieskeurig. En een stokje hier en een plankje daar om op te zitten en zich aan vast te houden doen we niet aan, dat is voor de watjes onder de mezen, en die zitten niet in onze tuin, ze hebben houvast genoeg aan de boom waarin de pot hangt. En nee, die pot valt of glijdt er niet zomaar uit, ook al lijkt dat op de foto van wel. Met ijzerdraad heb ik een strak ‘netje’ om de pot gemaakt, tape om de uiteinden van het draad, zodat ze hun ledematen niet openhalen, touw er extra omheen en de pot zo opgehangen dat er geen water in kan lopen/blijven staan. Kijk, het water dat uit de kwijlende bekjes van de mezen lopen kan je niet tegenhouden, het gaat mij om het hemelwater. En nou met de digi in de aanslag om een mooie foto te maken van etende vogeltjes natuurlijk, van de pot een foto maken is geen kunst, die zit zo vast dat-ie geen kant op kan. Nou heeft een pot ook geen pootjes of vleugeltjes, dat scheelt.  ’t Ene moment schijnt het zonnetje , en is het droog, en ’t andere moment is het aan het hagelen, en niet zo’n klein beetje ook; geen vogel zie zich nu laat zien, dus probeer ik de photoshoot later nog wel.

0 gedachten over “gewoon lekker

  1. Dollie

    Oooh dat is leuk.. Volgens mij staat hier ook nog wel een pot pindakaas, die lust ik toch niet gnagna.. Hebben de vogels ‘m inmiddels ook ontdekt eigenlijk>? :p

  2. Jantine Urban

    Wat een geweldig idee! Die pot zou hier de tuin niet halen. Lucas jaagt er (met hulp van mij) bijna een pot in de week door. Hij is zelfs in staat als hij honger heeft gewoon een lik uit de pot te nemen!

  3. Margeeth

    Vijf potten pindakaas, heeft dat iets met ….plaatjes te maken gehad? Wij hebben hier nu vier flessen fanta staan, die ook door geen hond gedronken worden, ook vanwege die vermaledijde …..plaatjes (grr).