Gevonden

Hé lekker hoor, het zonnetje laat zich weer zien, Fay ligt lekker op de poef. Nu nog met haar rug naar het raam, maar even later draait ze zich om en zit ze te mekkeren tegen de vogeltjes
IMG_0709
Op de naaikamer ging ik gistermiddag op zoek naar een mooi blauw garen, en zoals altijd als je niet meer op zoek bent naar het een vind je het tijdens het zoeken naar iets anders, want zie eens wat er tussen de klosjes garen ligt
IMG_0715
Haha, nou kan ik de zool van mijn strijkbout schoonmaken
IMG_0716
Je wrijft het over de hete bout en dan smelt het goedje, en kan je de zool afvegen op een oud washandje of zo; pas op met de dampen die er vanaf komen, die kunnen niet gezond zijn. Ik las laatst op internet hoe het blijkbaar kwam dat mijn strijkbout zooltje zo vies was, ik heb op stof gestreken die ik net had natgemaakt (niet kletsnat maar klam) met de stijfselvloeistof. Je moet dus wachten tot de stof aan de lucht is gedroogd voordat je de hete bout er op zet. Ik gebruik het als ik de bies maak voor een quilt, of voorgewassen stof moet snijden, stijfsel zorgt dan dat het wat vormvaster wordt.

In de twee laatjes vond ik geen mooi blauw garen, dus dook ik in de grote bak met quiltgarens. Vreselijk wat een bende, een kluwen van draden zat om de plastik netjes die ik gebruik over de klosjes. Ik knipte de wirwar van draden los van de netjes en ben toen eerst alles gaan opwinden en sorteren.
De speciale garens (satijn, nylon en wol) gingen in een zakje, effen quiltgaren en spoelgaren in een ander zakje
IMG_0729
Een zakje voor de metalic quiltgaren en een zakje voor de super glibberige glimmende quiltgaren
IMG_0728

En dan de vele verloop quiltgarens
IMG_0727
En dat is nog niet alles, ik heb ook een doosje vol met Aurifil katoen garen, en nog twee laadjes vol met katoen en polyester naaimachinegaren, en naast mijn naaimachine zit in een rol tafeltje ook nog een la vol effen quiltgaren.
Jullie snappen dat toen ik hier mee klaar was, het tijd was om boodschapjes te doen en voor het eten te zorgen, en ik alleen nog maar wat heb gehaakt gisteravond, mijn voorraadje bloemen droogt op, er zitten bijna alleen maar groene en oranje bloemen in de vaas.
IMG_0718
Vanmorgen ging ik verder met het quiltje, eerst met lichtblauw de festonsteek rond de bol gemaakt (steeklengte 2 mm.) , daarna met zwart garen de lijntjes genaaid, en toen pas met een mooie blauwe garen over de zwarte lijnen buiten de bol stiksteekjes gemaakt. De draad was gedeeltelijk van de top van het klosje afgeschoven, zo kon ik het niet gebruiken,
IMG_0726
en omdat ik niks weg wilde gooien wikkelde ik eerst een paar meter af en draaide het terug op de klos met de resterende lussen uit de weg (zie foto boven), en zo kon het goed afwikkelen op de naaimachine
IMG_0725
Ik gebruikte een TopStitch naald nr 80 vanwege het grotere langwerpig oog zodat de draad niet zou slijten en  breken tijdens het naaien, ik hechte aan en af door de steeklengte op 0,5 mm. te zetten en voor de stiksteekjes ging het naar 1,5 mm. maar bij een lijntje had ik het per ongeluk op 1 mm. gezet, minder mooi maar ik laat het zo.  
IMG_0722
En toen eerst de draden bovenop afgeknipt (ik zie dat ik er eentje ben vergeten) en daarna pas de draden op de achterkant, nadat ik eerst kleine rukjes aan de zwarte onderdraad gaf om zo de korte geknipte blauwe draadeinden naar de achterkant te trekken, je hoort tijdens het rukje aan de zwarte onderdraad een plopgeluidje; hier zie je de blauwe stompjes. En dan niet kort afknippen, we willen ze op de achterkant houden.
IMG_0723
Zo, dit deel is klaar, op naar de border met tekst
IMG_0724

5 gedachten over “Gevonden

 1. Truus

  Goed bezig geweest met je klosjes garen en de bol wol komt nu goed naar voren.
  Hier gaat het weer betrekken, maar hoop dat het droog blijft want ik wil nog boodschappen doen.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Lida van der Schuit-Kunkeler

  Wat leuk! En bedankt voor de tip, mijn machine knipt automatisch en doet allebei de draadjes meteen naar beneden , maar het zijn wel korte draadjes ik denk dat bij borduren toch maar jouw voorbeeld ga volgen!
  Fijne dag,
  Lida

 3. AnitaA

  Ik volg met veel plezier je haak en naaiverhalen, en de resultaten natuurlijk. Het opruimen en sorteren van garen is een leuke klus, helaas blijft het nooit zo lang netjes !

 4. Jacqueline

  Zooooooo, jij kan el een garenwinkeltje beginnen.
  Ik zie ook garen, Valdana ? wat ik bij Karina kocht.
  De festonsteekjes zijn prachtig.
  Groetjes.

 5. Jacqueline

  Zooooooo, jij kan wel een garenwinkeltje beginnen.
  Ik zie ook garen, Valdana ? wat ik bij Karina kocht.
  De festonsteekjes zijn prachtig.
  Groetjes.

Reacties zijn gesloten.