getagged

Wil ik afsluiten om Perry wakker te porren -zit vast achter zijn pc te dutten- om in de keuken een lamp op te gaan hangen (niet de meest ontspannen bezigheid zo vlak na en voor het slapen) zie ik dat ik getagged ben door Maya. What the F… is dat nu weer? Even spieken bij Maya en wat gekopieerd. Het is een soort kettingbrief zie ik, nou, zolang ik geen sokken hoef op te sturen of postzegels hoef te plakken met bedelverhalen vind ik het al goed.

Wat houd het in?

1. Zodra je genoemd bent, plaats een link naar de persoon door wie je genoemd bent.         2. Plaats de regels op je blog.                                                                                                   3. Vertel 7 dingen over je zelf op je blog.                                                                                 4. Noem en plaats linken naar 7 van je favoriete blogs.                                                           5. Reageer op die 7 blogs zodat de auteurs weten dat ze getagged zijn.

OMG en dat allemaal nu nog?

De link heb ik al geplaatst, helemaal bovenaan.

De regels staan er ook.

maar 7 dingen over mezelf vertellen, da’s niet veel.

1) ik ben in 1961 geboren in Geelong, dat ligt in Australië ‘vlak bij’ Melbourne, in Victoria. Mijn ouders zijn Nederlandse emigranten die in de jaren ’50 de grote plons waagden. In ’67 gingen we met de boot terug naar Nederland, naar Terneuzen, waar ik opeens ‘fallen angels’ zag, dames in klederdracht. Van sterrenbeeld een kreeft, heel huiselijk typje dus, en kan met wildvreemden heel makkelijk een praatje maken, wat ik ook regelmatig doe, tot grote verbazing, verbijstering en soms schaamte van de kinderen ☺.

2) Ik ben van school (Mavo-klantje) af de verpleging in gegaan, eerst als ziekenverzorgende, daarna als A-verpleegkundige met na de diploma halen nog door geleerd voor de aantekening intensieve zorgen en hartbewaking, zoals ze dat in Oostburg zo nuchter noemen. Op de deur van de afdeling stond wel ICU-CCU. Ik ben duidelijk een laatbloeier.

3) Ik heb tot mijn 28e in het ziekenhuis in Oostburg (Zeeuws Vlaanderen, vlak bij Sluis, Knokke, Brugge) gewerkt, daarna ben ik naar het land van de carnaval gereden om in de Klokkenberg in Breda nog te werken op de intensive care afdeling waar de patienten direkt na de hart- of longoperatie terecht kwamen.  Leuk werk maar wel eentonig, geen dronkelappen of ongevalspatienten, geen zwangeren met vergiftigingen of bejaarden met digoxinevergiftiging, vakantiegasten met infarcten of alcoholisten met slokdarmbloedingen. En wanneer de shit the fan hitte -om in goed Nederlands te zeggen- dan kwam de crashteam aanscheuren om al het leuke werk uit handen te rukken. Buggers.

4) ik kwam naar Brabant om een leuke vent aan de haak te slaan, en dit is me aardig gelukt;-) na 4 maanden had hij me al ten huwelijk gevraagd. Mijn eerste afspraak na de eerste ontmoeting was al met zijn hele familie, da’s lef hebben he. Het viel me toen op dat alle mannen een snor hadden, zo stom als je daarop let. Terwijl in ons gezin niemand een snor had.

5) 3 kinderen hebben we, 2 meisjes en 1 jongen, 16, 15 en 11 zijn ze, slim, sociaal en lief; en ook hebben we 3 katten, 3 kerels zonder ballen.

6) 2 jaar geleden hing ik regelmatig aan ’t infuus voor een totaal van 8 chemo’s, ideaal celverjongingskuurtje en een -zij het maar tijdelijk- all-over ontharingsmiddel, de bijwerkingen waren minder lekker, wat een gif. Maar het heeft zijn werk goed gedaan, de non Hodgkin tumoren die in mijn onderste ruggewervels en rondom de wervels overal zaten te klieren zijn verdwenen en volgens de oncoloog loop ik hier over 25 jaar nog rond -maar dan moet ik wel wat afvallen want overgewicht geeft weer andere klachten.

7) mijn hobbies zijn QUILTEN, tuinieren, koken en bakken, foto’s maken, lezen en detectives kijken, lekker muziekje op en boggle spelen.

Nu nog 7 bloglinken noemen, hallo, ik ben blond hoor. 7?

Dita omdat zij opdezelfde boot naar Australië zat als mijn ouders in de jaren 50.

Marjon een ‘lotgenootje’ die ik leerde kennen tijdens de revalidatie bij ‘Herstel en Balans’ en die dus een aangetrouwd familielid van Perry bleek te zijn. Over een kleine wereld gesproken.

Wietske die hele mooie dingen maakt en niet vies is van experimenteren

Rens een Australische Nederlandse die ik 1 keer onmoet heb en wiens weblog ik ook graag volg.

Linda net als Rens nu in Brisbane wonend, maar nooit in ’t echt ontmoet.

Dorry ’t wordt tijd dat je je weblog even bijwerkt, veel te stil aldaar ☺

Mark een Amerikaanse man die quilts maakt, en die ene hele geinige blog heeft (dan moet je op de pagina die je te zien krijgt rechts op blog klikken) en regelmatig leuke dingen laat zien. Recepten, quilts, de nieuwste roddels. Ik zal hem nu wel een Engelse uitleg moeten geven over deze tag.

Zo, en nu deze 7 even mailen dat ik ze getagged heb.

0 gedachten over “getagged

  1. Linda

    Hoi Shirley, leuk dat je mij getagged hebt! En bedankt voor de link naar Mark’s blog; ik kende het tijdschrift al wel (erg leuk!) maar wist niet dat hij ook een blog had. Helaas zit hij niet bij bloglines…
    Groetjes uit Brisbane,
    Linda