Genieten

Als je deze broccolli soep maakt, dan is het genieten, want die is super lekker! Op het quiltweekend had Lia (van de rode hexagonquilt) hem gemaakt, de pan werd nog net niet uitgelikt, maar het scheelde niet veel! Hier volgt het recept van de soep voor alle deelnemers van het Dotty-weekend en natuurlijk ook voor alle andere lezers. Ojee, de link komt naar haar homepage, hieronder staat het recept:

Het is voor een grote pan  broccoli-soep.
Fruit een ui en een bolletje knoflook met boter licht aan,flink wat kerriepoeder toevoegen.
Dit niet te hard laten fruiten want dan wordt de kerriepoeder donker en bitter van smaak.Laurier blaadje erbij.
Als je het lekker vindt een scheut witte wijn,en dit even doorkoken.
Ik heb voor een grote pan anderhalve kilo broccoli gebruikt,deze wassen en in stukken snijden en in de pan doen wat water erbij en alles gaar laten worden.Kruidenbouillonblokjes erbij, 6 stuks doe ik altijd,maar dat moet je even uitproberen. (*1 blokje per 500 ml)
Als het gaar is in de blender of staafmixer erdoor, het laurierblaadje eruit vissen.wat aanleggen met water tot de pan vol is .
Je kunt naar smaak room toevoegen maar dat doe ik bijna nooit,vanwege de calorieen.
Je hebt nu een heel gezonde vegetarische soep.
Ik maak hem ook met courgettes op dezelfde manier,dan neem ik 6 courgettes voor een volle pan soep.
Een lekker stokbroodje erbij en smullen maar.
De helft van de pan soep doe ik in een bak in de vriezer,voor een later tijdstip of onverwachte gasten,dat is altijd een succes.
Eet smakelijk.Groetjes Lia

Photobucket Lekker op de naaitrolley liggen slapen, in het zonnetje -tenminste, een half uurtje eerder lag hij nog helemaal in de zon-, genieten.

Naar dit liedje luisteren, een piepjonge Aretha Franklin Maar ook het aanblik van deze bloem in wording is genieten, de vast geregen stukjes moeten nog opgenaaid worden, en dan hoop ik dat de puntjes ook netjes worden, de naadjes piepen nog hier en daar een ietsiebietsie onderuit.

Photobucket de blauwe middenstukjes zijn ook al gestreken (naadjes om de freeserpapermal heen), maar oooh die puntjes, hoop dat het me gaat lukken.Photobucket

iemand snapte van mijn vorige slideshow enkel het stukje taart, kijk  maar even bij deze dame

Marjorie rijgt de voorkantstof met de hand op de ondergrondstof en gebruikt hierbij de tekenlijn van de achterkant van de stof als leidraad, ik heb het met de naaimachine gedaan. En daarna knip je alles weg wat buiten het stikwerk van de te appliqueren stuk stof zit, maar laat een halve cm naad rond het stiksel zitten. Zij gebruikt de stikselgaatjes om om te vouwen,  ik steek eerst precies in die gaatjes mijn naald, (matrassteek), en vouw dan pas de naad onder, zodat het echt precies de vorm wordt zoals het gestikt is met de naaimachine, tenminste, dat probeer ik.

Photobucket
Photobucket
Photobucket

hier nog een -6 minuten durende- geluidsopname van Aretha Franklin op 14 jarige leeftijd (bouwjaar ’42), kippenvel, ze is hier pas 14 he, even oud als Suzanne! echte gospel, je moet er van houden. Nog eentje, zo vrolijk

haha, ik stop maar, de pc’s lopen allemaal vast als ze op mijn weblog komen. Maar deze muziek is wel helemaal geweldig Genieten met een hoofdletter!

0 gedachten over “Genieten

 1. joke

  Ja hoor, ECHT genieten op jouw blog, maar het meest van die mooie bloem, wordt zo weer heel anders dan die van Esther. Ben benieuwd naar je volgende stap.
  Groetjes van Joke

 2. Dorien

  Hard meezingend heb ik je logje gelezen. Je applicatie is op deze manier heel goed gelukt en ziet er mooi uit. Groetjes van Dorien

 3. lia

  OOooo wat houd ik van de muziek van Aretha Franklin,toevallig vanmiddag nog live gehoord door een band bij ons in de schouwburg [tilburg]ter ere van het 50 jarig bestaan.
  Mijn zoon speelde de bas.Je bloemen worden erg mooi.
  Groetjes Lia