Oeh het gaat/smaakt lekker, sssst

Gistermiddag bedacht ik me om half 5 uur dat het wel lekker zou zijn om een echte lasagne te maken, (sinds ik afgelopen week al een superzalige originele had gegeten) dus niet eentje uit pak maar vers, en na even turbo-shoppen stond ik om 5 uur al achter het fornuis, uitjes te fruiten en te koken volgens dit recept.

Photobucket Ik heb met de hoeveelheid kruiden maar een dotje gedaan, in de beschrijving stond het ook niet duidelijk aangegeven, dus ging het op de gok en op de tast/ smaak. 'k Heb er wel 2 worteltjes in kleine stukjes gedaan -mag van DH achterwege blijven, veel te gezond en te knapperig- en ook het zurige (crème fraîche) had niet gehoeven, terwijl ik het wel lekker vond. Deze had ik tussen de lagen gedaan i.p.v. een laag witte saus, scheelt toch aan calorieën, nietwaar? De lasagnebladen waren voorgekookt en dus boterzacht, ze glibberden a.h.w. naar binnen. Ik heb ook nog een kleine schaaltje klaargemaakt, voor onze studente. ;P en het staat in de diepvries.Photobucket Maar de rest van het testpanel was zeer te spreken, en mag deze lasagne wat hun betreft vaker op tafel komen. Met de stukjes mozzarella was het wel lachen, we trokken met het opscheppen allemaal draadjes van de schaal naar ons bord, ik moest aan Asterix en de Helvetiërs denken:

Photobucket

Photobucket

Met de mooie lapjes van mijn moeder ben ik aan het appliqueren gegaan, het middenblok begint zo:

En tijdens het kijken/luisteren naar de verschrikkelijke beelden van de aardbeving en daaropvolgende Tsunami in Japan -hartverscheurende taferelen- ben ik verder gegaan met invulling van het blok, ik zal er morgen vast weer wat van kunnen showen.

Ik ben met deze BOM begonnen: Photobucket

En op Esther's weblog kan je de de sneak preview zien, binnenkort komt hij uit. Ooh dan hoop ik toch al het eerste blok af te hebben

0 gedachten over “Oeh het gaat/smaakt lekker, sssst

  1. Merel

    Ik snap alleen het stukje met de langevingertaart, ben ik bang. Maar het ziet er supergelikt uit (no pun intended). Dat mag je me nog eens live voordoen 🙂
    Groetjes, Merel

  2. Els

    Hmmmm dat ziet er heerlijk uit die lasagne..
    Wat fijn dat je dat filmpje laat zien van je appliceren bedankt! Het ziet er prachtige uit zo.