Genieten

Gistermorgen stond Evelien in sportkleding in de woonkamer, ik zat naar een aflevering van Castle te kijken, en ze vroeg of ik zin had mee het bos in te gaan; ze ging hardlopen, en dan kon ik met de Nordic walk stokken meelopen. Nou, dat hoeft men mij maar heel zachtjes te vragen, ik moest me even omkleden
Photobucket
en 10 minuten later liepen we in het bos; zalig weer, vogeltjes fluitend om ons heen, en af en toe kwamen we een jogger of wandelaar tegen, zelfs 2 meisjes te paard, heerlijk was het, puur genieten in de frisse boslucht in het zonnetje, met Evelien al bijna uit het zicht wegrennend.

Ik had een déjà vu moment, was 15 jaar terug in de tijd, lopend achter de wandelwagen met een slapende Suzanne, en Tim en Evelien voor me uit skatend tot ze bijna uit zicht waren, en dan reden ze weer terug naar mij, en dan weer tot bijna uit het zicht. Zo legden ze samen heel wat kilometers af, samen de grootste lol hebbend.Soms maak je opeens een sprong terug in de tijd, door een gevoel, een geur, of in dit geval een bezigheid en een beeld.

Op een bankje langs het pad zat een vrouw met haar kleindochters, te genieten, eentje lag te trappelen in de wandelwagen, en eentje speelde met een grote stok in het zand naast het bankje, wie weet zit ik daar ook zo over 10-15 jaar, zo bedacht ik me, een grote sprong in de toekomst makend, ja wie weet. Maar eerst lekker genieten van nu, carpe diem.

0 gedachten over “Genieten

 1. goof

  Leuk hè, zoals we kunnen tijdreizen in ons hoofd,…
  Ik heb nu eerlijk gezegd wel een visioen van jou als buikdansend omaatje op een quiltweekend,… en in het stapelbed, waar jij nog steeds kwiek bovenin stapt, ligt natuurlijk je huisjesquilt!
  Fijne dag vandaag!

 2. Ines

  Gezellig……en die tijd met kleinkinderen komt sneller dan je denkt en ook die zijn weer veel te snel groot.

  Groetjes
  Ines

 3. mieke

  Oooohh Shirley, die kleintjes zijn er voordat je er erg in hebt !
  Onze jongste was de 1-ste.
  De oudste heeft er nog geen. grtjs.

 4. Klaske

  Lekker hé om met dit weer met de stokken te lopen. Ik probeer elke dag een uurtje, maar helaas door een enkel blessure ligt dit al een week stil, dat is flink balen..
  Geniet maar lekker, op het bankje zitten doe je later maar;-))
  Fijne zondag

 5. Else

  Hey Shirley, kleintjes worden groot! Voor je het weet lig je naast Opa in bed (lol) Fijne zonnige dag, knuffel Else

 6. marion

  ik wacht graag nog even, zoon 13 dame 11. Maar wel zoon langer en dochter even lang als moeder. Daar kan ik al zo’n moment van hebben. Maar ik verheug me op de komende periode en alle periodes daarna