Flower Power

Kijk eens wat een gezellige naaimachine,
als je deze op tafel hebt staan, schijnt het zonnetje in huis, hoor je de vogeltjes zingen, voel je een warme bries langs je blote benen, en ruik je de zee. En prompt zing je liedjes van de mama’s en papa’s,
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dN3GbF9Bx6E]
gaaf clipje,
of deze van Jefferson Airplane
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=b1S3jnFfJXM]
Ik moest eerst wel even een combinatie van de 3 dingen op de weg naar deze naaimachine trotseren, waar ik klotsende oksels en klamme handen van kreeg, namelijk slingerende vrachtwagens, vluchtstrookloze banen met betonnen zijwanden, en donkere bochtige tunnels. Joepie, ik reed al inhalend een bochtige smalle tunnel in, en moest ook nog met de bocht naar rechts gaand een vrachtwagen inhalen die wel erg ver naar mijn weghelft dreigde te schuiven.

Getsiedekkie. Ik reed met 100 de tunnel in, en suisde er met 150 uit. Ojee. Maar ik ben weer veilig en heelhuids thuisgekomen, ook al moest ik op de terugweg even langs Aztec Roze, om met een kopje koffie even bij te komen, kletsend met Ingrid; ‘k ben zonder lapjes maar mét een baal wollen tussenvulling -genoeg voor 3 joekels van quilts- thuisgekomen.

Na de koffie heb ik eerst deze jongedame schoongemaakt, ik begin altijd van buitenkant naar binnenwerk toe te werken, en ze ziet er weer schoon en fris uit. Met de Elna Lotus en Singer Featerweight erbij, zie je hoe groot ze toch nog is, maar toch nog lekker handzaam.
Photobucket
Ze had een zalig smerig transportgedeelte, mmmm, ik kon mijn hart lekker ophalen. De draadspanning moest helemaal op 0 gezet worden, wilde ik boven geen onderdraad zien oppiepen, en dat kan niet. Dus het spoelhuis eruit, en de spanning bleek helemaal ‘open’ te staan, ik kon het schroefje 3 slagen geven, eer er iets van spanning op het spoelgaren kwam te staan. Ik heb het zo ingesteld, dat de bovenspanning nu op kan 3 staan. Ze naait prima, ‘k heb er ongeveer een uurtje op zitten naaien, en ze begon een beetje te ruiken (olie), maar wij zouden ook gaan ruiken als we een paar jaar stil hadden gestaan, toch?

0 gedachten over “Flower Power

  1. Renske

    Wat een lieverd is hij.
    De kleine zwarte van Singer is ook zo schattig klein.
    Veel plezier met je flowerpowermachientje.