Geldslurpende sms-abonnementen halt toeroepen

Toen Suzanne vorig jaar in een melige bui een ringtone-abonnement nam, kwam ze er al na een paar maanden achter dat dit helemaal niet zo leuk was; ze krijgt van ons om de maand 20 euro beltegoed, maar elke maand gaat hiervan 15 euro al op aan abonnementskosten! Eerst heb je zoiets van "zoek het zelf maar uit, het is jouw mobieltje en als je zo'n grote meid bent om je te abonneren, dan lukt het je vast ook om er vanaf te komen", maar toen wist ik niet dat het zoveel geld kostte, dit hoorde ik pas een paar weken geleden. Ze had hem al een paar maanden niet meer opgewaardeerd en gebruikte hem alleen om sms'jes te ontvangen.

Photobucket

Maar nu dat ze haar mobieltje eigenlijk wel nodig heeft, kon ze hem dus niet gebruiken; ik dus hup de stad in, naar de winkel waar haar mobieltje vandaan kwam, en na bijna een half uur wachten (!) werd ik geholpen. Uitleg gegeven wat het probleem was, en ik stond binnen 5 minuten weer buiten! Er is een website waar al deze abonnementen-ongein geblokkeerd kan worden, n.l. de smsdienstenfilter waar het je slechts 1 sms'je kost, en het duurt dan nog 3 dagen eer alles is geblokkeerd.  Een ander telefoonnummer nemen (andere Simkaart) was een snellere optie geweest, bedenkt  ik me nu, waarom kwam dat T-mobile mokkeltje hier niet op?