Geheimpje verklappen

Dat doen we graag, een geheimpje verklappen, tenminste, als het niet doorverteld wordt, want dan is het niet leuk meer, of maakt dit het juist extra spannend?

Toen ik een paar maanden geleden niets vermoedend bij Quiltshop Leur naar binnen stapte om een quilt te brengen om in de winkel op te hangen, stapte Monique op me af, met in haar ogen een vrolijke twinkel, en een blos op haar wangen alsof ze net het boek ’50 shades of Grey’ uit had.

“Mag ik je wat vragen Shirley?”, zei ze, en nog voordat ik mijn mond open kon doen gooide ze het er uit.  Van Moda kwam er deze herfst een nieuwe stoffenlijn uit, om te kwijlen zo mooi, en er werd hiervan voor de quiltwinkels over de hele wereld ook een Mystery BOM van 8 maanden uitgegeven, en of ik deze wilde maken voor de winkel, en gelijk ook de maandelijkse uitleg wilde vertalen?

Grote vraagtekens bij Monique waren, hoe groot de quilt ging worden, en hoe hij er uit kwam te zien, want ze had maar een heel klein stukje van een blokje op foto gekregen, en daar kon je nog alle kanten mee uit. Over de afmeting maakte ik me geen zorgen, zolang ik het maar op de naaimachine mocht doen, en geen inches in centimeters om hoefde te rekenen, had ik er wel vertrouwen in. En ja, niet weten wat het eindresultaat wordt, dat vind ik toch wel heel erg spannend, ik wil graag weten waar ik aan begin voordat ik er aan begin.

Wat duurt het wachten dan lang, eer de stoffen binnen kwamen, met patronen; ondertussen naaide ik me suf als afleiding, UFO’s afmaken.
PhotobucketPhotobucket
De Bow-Tie ligt onder de trap te wachten tot-ie droog is achter de oren, en dan mag hij ook helemaal op de foto.
Ik dwaal af.

Een paar dagen geleden was het zover, en zaterdagavond kwam Monique het pakketje stof met papierenwerk brengen, zelfs Zopje kwam aan tafel om het te kunnen bekijken, of was het hem deze keer te doen om de aandacht van de kinderen van Monique?

Zal ik eens wat laten zien van de stofjes? Dit zijn ze. Oei, dat zijn wel erg kleine plaatjes
Photobucket
Helaas lukte het zo laat op de avond niet om de kleuren goed op de foto te krijgen, dus heb ik creatief geknipt en geplakt via een stoffensite
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
oeh mooi he?  Hij is ontworpen door de dames van Border Creek Station en hij is in Amerika nu al een hit!

Ik heb de inleiding al op papier gezet voor de winkel, (heb af en toe moeten schrappen, omdat het teveel een roman werd ipv een inleiding) en ga voortvarend verder met de eerste maand uitwerken, inclusief het eerste snij- en naaiwerk, spannend! Nog heel even wachten en dan komt Quiltshop Leur misschien al eind van de week met de nieuwsbrief, om je op te geven voor deze prachtige BOM, en dan weten jullie ook wanneer hij van start gaat.  Ik zal regelmatig bloggen over deze mooie stofjes, en wie weet jullie ook over een tijdje?

0 gedachten over “Geheimpje verklappen

 1. Chris

  Wat een geweldige uitdaging voor je. Helemaal iets voor jou! Prachtige, warme stoffen. Heel veel plezier en succes er mee Shirley.

 2. Quibi

  Wat een prachtige stoffen! En wat een eer voor jou! Leuk hoor om echt een mystery in elkaar te zetten!! Ik ben benieuwd.

 3. Marjon

  Leuke uitdaging en mooie stofjes. Als ik het zo zie zou ik willen dat ik ook handig was met naald en draad of met een naaimachine maar helaas ……

 4. Ineke

  wat een mooie stofjes .en idd wat een eer om daar mee tewerken maar dat is je toevertrouwd zoals ik steeds zie. groet Ineke