gebeten

Flink gat in de achtend geslapen, Cid_008f01c4fda2e3e8ca702101a8c0hp154693  bekaf van het feestje bij Jan & Cor gisteravond, heel gezellig maar een lawaai dat ongeveer 30 man kunnen maken, niet normaal! dat is voor mij nog steeds iets waar ik heel moe van wordt, veel mensen om me heen. Maar voor de jongens heb ik het er graag voor over.

Vandaag werd ik weer gebeten door het quiltvirus, ik stond voorover gebogen in het keukenkastje op zoek naar chocolade -ja ja, ik weet het, niet goed voor de lijn, maar ja: ongesteld; ik hoef hier niks meer aan toe te voegen geloof ik?- en toen schoot door mijn hoofd dat ik net zo goed als afleiding de rest van de lapjes kon gaan snijden die ik eergisteren bij elkaar had gezocht. Ik had gisteren al 20 hele mooie lapjes voor de middenblokjes gesneden, en nu nog de tussenstroken. Het werd een hoop rekenwerk (niet mijn sterkste kant)  om te zien of ik wel genoeg stof had van de beige lap. Ik bleek er zelfs 50 cm aan over te houden! Helemaal super! Deze quilt wordt 175x 220.

Mijn li hand protesteerde pas toen ik alles netjes gesneden over de stoelleuning aan het hangen was, mooi op tijd. Tijdens het snijden kwam Zopje nog even polshoogte nemen, hij sprong bovenop de stof waar ik net het mes in wilde zetten, ik schrok me lam. Geen ongelukken gebeurt gelukkig, alle nageltjes en vingers nog intact.

Na het snijden moest ik even bijkomen, en wat doet een mens die op rantsoen staat? Die gaat iets lekkers maken. Clafoutis ofwel kersentaart op z’n kop gebakken. Het recept heb ik van Rietje, een grote pot kersen laat je uitlekken en de kersen gaan dan in een ingevette ronde bakvorm. hierover giet je het beslag, gemaakt van 3 eieren + 75 gr suiker eerst schuimig kloppen dan de 75 gr bloem er door scheppen. Dit geheel op 180º in 3 kwartier bakken. Heerlijk als het nog lauw is.  Advies: bedek de bodem met bakpapier en neem een springvorm. Ik ben toch wel even met zweet op mijn bovenlip bezig geweest de taart uit de stenen vorm te halen, flink aangekoekt ondanks het invetten. Bestrooit met poedersuiker was hij heerlijk, natuurlijk heb ik er van gegeten, je moet toch weten of het voor herhaling vatbaar is?93ce

De namiddag nog afgesloten met een wandeling van 3 kwartier samen met Perry, heerlijk fris met het zonnetje er bij, echt genieten. Suzanne kwam tegen het avondeten thuis, na een logeerpartijtje bij haar vriendin. Morgen zal ik wat recente foto’s plaatsen.

0 gedachten over “gebeten

  1. Arja

    die clafoutis klinkt goed, vooral omdat ik wat eieren weg moet werken. ik ga hem morgen eens proberen. een ode aan het bakpapier schreef ik al eerder vandaag, ik bak al tijden niks meer zonder!