gala

Gisteravond was het de beurt aan Tim voor zijn galafeest op school, is het al een jaar geleden dat we Evelien opgedoft de deur uit zagen gaan in lange jurk? Wat vliegt de tijd. We kwamen toen terug van de crematie van Jan, en gisteravond trok Tim hetzelfde pak aan als toen, maar nu met een sjiek wit overhemd met gouden manchetknopen van Perry, en een vlinderdasje waarbij eigenlijk handleiding a la Ikea bij hoorde, tenminste, als het aan de mannen had gelegen.  Evelien kreeg het wel voor elkaar, en na een paar valse starten was Tim er vandoor, om rond 2 uur weer thuis te komen, helemaal vrolijk en blij, mede door de alcohol; het was kei gezellig, maar zijn pak was rijp voor de was, want ook die had een bierdoop gekregen.Wat gaat het toch hard he. -diepe zucht-, maar soms is het wel leuk:

Toen ik een paar dagen geleden mijn ogen had laten opmeten voor een nieuwe bril, werd mij verteld dat het een week zou duren eer de nieuwe bril er was. Groot was mijn verbazing en vreugde vanmorgen, dat ik een telefoontje kreeg dat de bril opgehaald kon worden. 

dit is ‘m dan, heftig he? (mijn wenkbrauwen kunnen echt niet meer, daar moet ook wat mee gebeuren) Ik moet er vreselijk aan wennen, want ik zie nu tijdens het typen mijn toetsen heel goed, maar als ik dan op kijk om op de monitor te kijken, moet ik even aftasten door welk deel ik moet kijken; kijk ik teveel door het bovenste deel, dan zie ik minder scherp dan wanneer ik recht voor me uit kijk. Ik heb ook even het beeldscherm iets naar voren moeten halen om de juiste ‘scherpte’ afstand te vinden. En na de zijkanten van het glas ziet het er lens achtig uit, het beeld vervormd zoals bij mijn lens quilt. Ik geef mezelf een paar dagen om te wennen, en als het nog steeds vermoeiend is, ga ik even terug naar de opticien. Kan toch zijn dat er iets fout gedaan is? Picture at the top is my DS Tim (17), getting ready for his party, all dressed up, with a little help from his sister, who had her big night last year, how time flies! Second picture is me wearing new pair of glasses, specially for reading, working at the pc and sewingmachine ☺. I hope I’ll get used to it very soon, it’s a bit weird now, like I’m drunk. And picture below was sent to me by Joke F, she got the wooden house from my brother (he makes them)  and she decorated it with mini-quilts and a snowman. Doesn’t it look just wonderfull? 

Wat er helemaal niet verkeerd er uit ziet, is dit wisselhuisje in Kerstsfeer; Joke F heeft het gemaakt en stuurde mij de foto op, aangezien mijn broer Don het huisje voor haar heeft gemaakt. Ziet het er niet geweldig uit??

En verder ben ik helemaal blij met mijn nieuwe Internet Explorer: Mozilla Firefox. Ik gebruikte altijd die van Windows I.E., maar ik kreeg steeds vaker dat ik plaatjes niet kon zien, eergisteren kreeg ik zelfs problemen met mijn weblog; ik zag de vakjes niet waar ik moest inloggen, dus klikte ik op de gok op lege plekken op die pagina en typte waar de cursor ging knipperen mijn wachtwoord enz. in. Uiteindelijk lukte het wel, maar ideaal kon ik het niet noemen. Mijn favoriete helpdesk zit 1 deur van me vandaan, en het eerste wat Tim deed was Mozilla Firefox  installeren. En verdorie zeg, veel sneller verbinding, gelijk weer alles in beeld i.p.v. rode kruisjes, plus het schijnt het meest aanbevolen programma te zijn vanwege de beveiliging.

0 gedachten over “gala

  1. Erica

    Leuke bril Shirley, staat je erg goed! En Firefox: ik heb helaas geen helpdesk binnen handbereik en durf er dus niet aan te beginnen. Stel dat ik iets fout doe, dan weet ik echt niet hoe ik weer terug moet…

  2. Erna

    Ja, kleine kinderen worden groot. Het pak staat hem goed hoor. En je bril is kei leuk. Inderdaad het even de tijd geven om er aan te wennen.