Ga af!

Heb een heerlijk rustig patroon genomen om de bow-ties door te quilten, alleen had ik iets meer aandacht moeten schenken aan het kiezen van de kleur van het garen, ook al denk ik dat na de eerste schrik het wel mee gaat vallen.
Photobucket Photobucket
Het is een gemêleerde bruine, prachtige King Tut, maar op de lichte lapjes is het wel erg opvallend, en van een afstandje lijkt het of ik alleen daar ellipsen heb gequilt. Nou ja, niemand is perfect. Hoe ik de rand ga doen, daar ben ik niet over uit, anders was hij al klaar geweest, want de rand is een fluitje van een cent.

Over de hele quilt doorquilten heb ik 3 uur gedaan, inclusief koffiepauze, en de nodige keren stoppen om een voor het raam zwaaiend Zopje binnen te laten, die dan binnen 5 minuten weer naar buiten wilde. Het is net een klein kind, even snel wat eten, handjes opwarmen, en snel weer buiten willen spelen. Zipje is makkelijker, die gaat eten, en dan de hele dag slapen, en komt pas in actie als het donker wordt.
Photobucket

De bow-tie blokjes heb ik op een snelle manier gemaakt, kijk maar:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ZbTHlGGKMPM]

Voor de dames van een Yahoo quiltlijst wilde ik deze namiddag een ongecompliceerd gezellig blokje bedenken voor de loterij, even als tegenhanger van het trieste bericht van een lid, die het gevecht met kanker heeft opgegeven, en aan haar laatste reis gaat beginnen. Vreselijk!
Photobucket Photobucket
Ik zag dit pakje met charms van 5 inch, en ging aan de slag, (de lichte vierkantjes zijn 2,5x 2,5 inch) en nog geen drie kwartier later hing de poes aan een prachtige quilt in wording.
PhotobucketPhotobucket
Het volgende charmpakje ligt klaar om aangebroken te worden, maar ik moet mezelf tot een halt roepen, want dat zou WIP nummer 4 worden binnen een maand. Maar het is wel heel erg verleidelijk, ach, wat in het vat zit (en al is aangeslagen) verzuurt niet.

En kijk eens wat de postbode vanmiddag bracht, just what the doctor ordered:
Photobucket
een te schattige lap met printjes, dezelfde die ik voor de Frederike gebruik, maar dan ingekleurd; heel even dacht ik om deze gekleurde ook hierin te gebruiken, maar ik blijf maar mooi bij rood, staat rustiger, anders overschreeuwt alles elkaar.

0 gedachten over “Ga af!

 1. Heleen

  Hetzelfde is mij laatst overkomen. Dacht een mooie zachtgroene gemeleerde te hebben gekozen. Maar toen ik eenstuk had gedaan leek het wel donkergroen! Nu ik een stuk verder ben lijkt het weer minder erg te worden. Ach, in het geheel valt het meestal wel mee, alleen moet het dan wel heel netjes want het quiltwerk valt meer op.

 2. Johanna Zweden

  Wat word hij mooi
  O wat een leuke speeltjes voor poes!
  Sterkte voor de dame, het is en blijft en rot ziekte,
  Mooi je lapjes
  knuf joke en fijne dag

 3. marion

  ik las laatst dat je vlisco lapjes heb gekocht bij clara, ik heb nog een stapeltje liggen van 5/6 cm in het vierkant van de ocean waves van dorry twee jaar terug. Maak ik jou daar blij mee?

 4. miranda

  He, mij alleen de laatste lapjes showen…schatjes zijn ze wel overgens…en dat terwijl der nog zoveel meer te zien is…op de volgende bee misschien?

 5. margeeth

  Ik vind dat garen voor je bow tie juist heel erg mooi, leuk juist dat het er zo uitspringt in de effen patches.

  Ik weet niet hoe groot die lap is met die figuurtjes, je zou hem eventueel voor de achterkant van je Frederiekje kunnen gebruiken, is die ook leuk.