fijn Pasen

Na een korte nacht, wel geslapen als een blok maar pas laat in slaap en veel te vroeg vroeg wakker, verwacht ik een witte wereld te zien -wat de weermannen en weervrouwen ons hadden beloofd-, maar helaas; het zonnetje schijnt en de vogels kwetteren dat het een lieve lust is. Eigenlijk dus een heerlijke dag en ik moet niet zeuren!

Lamlendig hang ik in mijn stoel terwijl op de tv de paus vanaf een zeiknatte St-Pietersplein ons bedankt voor de bloemen; op dat moment knakt een narcis die met zijn maatjes in een schaal op tafel staan spontaan om, zonder dat Zipje of Zopje er aan te pas zijn gekomen. Op tv zie ik dat je als goede moeder maat 40 moet hebben, de tafel moet dekken met allemaal mooi paaseten om samen -gelijkertijd- te gaan brunchen, vrolijke opgesmukte paastakken in een vaas of aan het plafond in je kamer moet hebben en vooral actief moet zijn. "Ga er vandaag eens lekker met het gezin op uit, de natuur in!", schreeuwt een ADHD mokkeltje die haar pilletje duidelijk is vergeten in te nemen me toe. "Rot op joh, ga iemand anders pesten", denk ik en zet de tv uit. 

Terwijl Evelien en Suzanne in de keuken hun brood smeren (vers gebakken Cranberrybrood, dat dan weer wel, gisteravond in de broodbakmachine gemikt) en dit boven opeten voor de computer, Tim een hamburger uit de diepvries soldaat wil maken en Perry af en aan loopt met kopjes koffie, besluit ik maar in bed te stappen, kijken of ik de waas voor mijn ogen en de watten in mijn hoofd weg kan slapen. En misschien is de wereld wel wit als ik zo meteen wakker wordt, het begint al aardig te betrekken. Geen witte kerst, dan toch zeker wel een witte Pasen?

Een vrolijk Pasen.

0 gedachten over “fijn Pasen

 1. Inge Slaats

  Oh wat heerlijk dat gezeur van jou, ik hou daar zo van, ben er zelf ook heel erg goed in. Jammer dat ik dat ADHD-typje niet heb gezien, ik kan me er wel iets bij voorstellen, zo’n troela die daar mega staat te zeiken over een gezellig Pasen, blèh…Jij hebt alleen nog maar gedacht dat ze op moest rotten, maar als ik het gezien had, was ik dat luidkeels gaan verkondigen, want als ik wil zeuren, zal ook iedereen het horen en er vooral last van hebben!
  Maar ff serieus, ik hoop wel dat je dat lamlendige gevoel gauw kwijt raakt, want daar word je pas echt sjaggie van!
  En een kleine troost: hier sneeuwt het ook mooi NIET en ik wilde ook een witte Paas.

  Doei,
  Inge

 2. Hendrika

  Hier ook geen witte kerst, ook al is het wel wat koeler vandaag. Ik denk dat het een graadje of 20 is:)…Sorry kon het niet laten.

  Prettige Paas dagen (wij krijgen er maar 1 en springbreak is morgen weer over en de kids gaan weer naar school)

  Feel Better!

  Hendrika in TX

 3. Guute

  Veel beterschap, Shirley en volgens het weerbericht wordt morgen een laagje sneeuw verwacht. Hou je fotoapparaat maar in aanslag.

 4. Bibi

  Verzorg je, of nog beter, laat je verzorgen en pamperen.
  Hier sneeuwt het sinds enkele uren en er ligt al een dik laagje. Helaas lukt het in het donker niet goed om dit op foto vast te leggen. Benieuwd of we morgen het huis nog uitkunnen!

 5. Dita

  Ben blij dat je er weer bent! Heb je gemist.Wel goed uitzieken hoor! En dat zeuren? Meid ga gewoon je gang. Ik heb, tot grote ergernis van Lief, altijd commentaar op wat ik zie op TV.
  Hier ook geen witte Pasen.
  PS Bedankt voor het grotere lettertype.
  Groeten Dita

 6. Inge Slaats

  Wow, wat is je website of weblog (weet het verschil niet, erg hè?)móóóói geworden!!!!!

  Groetjes,
  Inge