Witte kerst…duh paasdag

jaja ik weet het, niet bijster origineel van mij; minstens de helft van de bloggers zal vertellen over een witte Pasen en dat het zo raar aan doet. Nou, ik vond het heerlijk, ik moest me inhouden om niet de kerstcd op te zetten en met het bogglepotje te rammelenWitte_pasen; nou nee, ik kon me goed inhouden, voelde me nog steeds lamlendig en ben om half 3 weer in bed gedoken. Mijn verstand zei dat ik er eerder in moest gaan, maar het zonnetje scheen zo mooi en een herrie dat de dooiende sneeuw maakte, vanuit mijn luie stoel had ik er prima zicht op en was het goed vol te houden.  Wp2 

En toen zag ik vanuit mijn ooghoek iets roods tegen een boomstam oplopen, en het bleek een vogel die heel ritmisch tegen de stam aan tikte met zijn snavel; een specht, dacht ik gelijk, maar hadden die zo’n rode kont? Jawel, opgezocht in een natuurboek,Grote_bonte_specht Gbsde grote bonte specht, afgekort GBS, niet te verwarren met BSTM, die ook wat met tuinen heeft maar -naar ik mag hopen voor hem- geen rode kont heeft. Daar deze man geen bouwvakkersdecolletée heeft, is dat een onderwerp waarover ik gelukkig niets kan vertellen.

Toen we vanavond klaar waren met eten hielp iedereen met afruimen en stonden we in de keuken toen Perry wat rook. "Getver, wat is dat voor een lucht? Het lijkt wel braaksel!", waarop Evelien zei: "Nou, misschien ligt er in de koelkast wat te meuren, de deur staat open…". Ik keek al verontrust richting koelkast, een of ander kaasje of zo…"Oh, ik weet het al, geen braaksel hoor, ik heb kaasbroodmix in de bbm gestopt, en die ruiken we, hij is denk ik bijna klaar." Je had de gezichten moeten zien ☺, Perry mompelde iets van "blij dat we al hebben gegeten..", Tim vroeg of ik ook nog gewoon brood ging bakken voor morgen; ik denk niet dat er veel animo voor het kaasbrood zal zijn, hoewel ik net een stukje heb geproeft en hij is zalig! Voor de zekerheid staat de Waldcorn al in de bbm op de timer, die is morgenvroeg klaar.

0 gedachten over “Witte kerst…duh paasdag

  1. Risja

    Mijn DH vroeg ook al of hij de kerstboom moest zetten!
    Prettig lezen deze layout.
    sterkte met de zieken.