Fibermailkaarten

De dames voor wie ik 2 weken geleden deze kaarten heb gemaakt, hebben ze inmiddels al ontvangen, Marianne en Maya en Ina,

Photobucket mooi zijn ze he, die onderste heeft een ondeugend koppie! De poezenkopjes zijn paneeltjes, kleine vierkantjes, die ik op een lapje stof heb gelegd. De blaadjes, bloempjes en vlindertjes komen van andere lapjes, die heb ik -nadat ik ze op vliesofix had gestreken- uitgeknipt, en daarna over de randen van de kat vast gestreken. Onder het lapje stof zit een dunne stevige (strijkbare) fiberfill vast gestreken, en daar onder een velletje stik-en-trek-achtige foundationvlies.Photobucket Alles doorquilten langs de blad, vlinder en bloemrandjes, accentjes aanbrengen op het poezenkoppie, en daarna op maat snijden van een anzichtkaart, en toen week ik af: ik heb eerst een dichte zigzagsteek breedte 1 en lengte 0,6 met gebruik van boven- en ondertransport rondom gestikt. Daarna heb ik de witte knutsel-textiellijm van de Hema dunnetjes op de achterkant gesmeerd, en daarop heb ik de ansichtkaart gelegd. Dit een nachtje onder een gewicht, en klaar ben je.

Mijn afwijking (in het geval van de fibermailkaart, laten we het vooral niet over het lichamelijk/geestelijk vlak hebben) is deze: de meeste makers plakken/stijken voordat ze rondom gaan zigzaggen een lapje witte stof tegen de achterkant aan, en op dit witte lapje schrijven ze het adres en plakken ze de postzegel. Ik wijk vaker af, maar het is niet illegaal, dus ik voel me niet schuldig.

0 gedachten over “Fibermailkaarten

  1. Anita A

    Een afwijking meer of minder, een kniesoor die daar op let. Als de resultaten zo blijven als ze nu zijn,en dat is mooi en soms zelfs prachtig, dan kan ik er wel mee leven, jij ook? hahahaha!!