Heeft u een momentje?

Een tijd geleden kreeg ik via e-mail een vraag van een bekend bedrijf of ik via een website een enquête wilde invullen, het zou niet erg veel tijd in beslag nemen, en ach, ik had nog een kwartier voordat ik aan het eten klaarmaken wilde beginnen, dus klikte ik op 'ja', en hup, werd ik naar de website geleid. Het begon al goed, eerst wat persoonlijke gegevens invullen, en daarna moest ik op 'volgende' klikken, en kwam ik op deze pagina:

Photobucket zoveel dingen die ik wel kon aanvinken, als huisvrouw zijnde, ik bedoel maar: 

reclame/PR/Marketing dit doe ik als ik een blogje schrijf en hierbij een winkel aanprijs, of een stofje, of menig vraag over een bepaald product. Dus het eerste vakje vink ik aan.

Zit ik in de automobielindustrie, nou ja, industrie niet echt, maar ik kan wel een band verwisselen, een acculader aansluiten, startkabels hanteren, heb al eens een auto gesleept met de mijne, herken het geluid van een Alfa Romeo van ver af,  en trap ook af en toe tegen bandjes om te zien of ze niet te zacht zijn, dus ja, ook dit vakje wil ik wel aan vinken.

Zit ik in de bouw? Mijn man wel, telt dat ook? En als er een spijker in de muur moet, een tuintafel gemaakt of een scharnier gesmeerd moet worden, ben ik degene die het doet in dit huis; dus ik vink het vakje aan.

Voedselvoorziening/restaurantbedrijf? Moeder van 3 kinderen, moet ik nog meer toevoegen? Ja dus, het 4e hokje is aangevinkt.Photobucket

Informatietechnologie? Uh, ik run samen met vriendin een internetgroep voor quilters, en ik wist tot voor kort als enige in huis dat (en hoe) een systeemeenheid schoongemaakt moest worden. Vind ik voldoende om ook dit aan te vinken.

Fabrikage? Weet je wel hoeveel quilts ik al heb gemaakt, het lijkt wel aangenomen werk, ja dus.

Marktonderzoek: "Jongens, proef eens, vinden jullie dit lekker?" of "Die onderbroeken die ik laatst voor je heb gekocht bij de H, zitten ze goed, blijven ze goed in de was, zakken ze niet van je kont?" Telt ook, toch?

Media: mijn weblog is een goed voorbeeld, ik kom -geloof het of niet- geloofwaardig over, dus ja.

Photobucket

Voedings-, dieet of gezondheidsbedrijf: er wordt gekookt, er wordt af en toe aan de lijn gedaan, er staat een fruitschaal in de keuken, ik kan advies geven over gezondheid en voeding, en als er iemand ziek of gewond is, zorg ik er goed voor, ik kan zelfs reanimeren indien nodig, en infusen inbrengen, alleen is het wel heel lang geleden dat ik het gedaan heb, dus heb geduld, en ook heb ik niet de benodigde materialen in huis. Jawel dus.Photobucket

Detailhandel: hoeveel kleren ik wel niet heb gemaakt (geleverd) voor het gezin, voor mezelf, en voor de kindjes van vriendinnen, en dan al die quilthuisjes -door mijn broer geproduceerd- en door mij aan quiltvriendinnen verkocht; jawel dus, aanvinken dat vakje.Photobucket

Transport: maham, kan je mijn pc even met de auto wegbrengen naar Nicky?; mam, het station zit dicht, breng je me even naar Breda?; Schat kan jij deze brieven even wegbrengen naar het postkantoor?; Hoe laat ga je naar A'dam, dan breng ik je naar de trein.; dus ja, nog een vinkjePhotobucket

Alleen het onderste vakje blijft leeg.

Photobucket

Het kwartier was al lang verstreken, elke keer als ik weer een pagina vol vragen had beantwoord en op 'volgende' klikte, kwam er weer een pagina, en nog een, en nog een, en het metertje bovenaan dat aan gaf hoeveel procent van de enquête was voltooit, groeide maar langzaam. Na bijna 30 minuten was ik klaar, hoezo "heb je eventjes"? Het was dat ik zo nieuwsgierig was naar de vragen, anders had ik al lang het bijltje erbij neergegooid.

Ondertussen had manlief al eten klaargemaakt besteld voor iedereen, het duurde hem en de kinderen te lang, en na afloop van de enquête van de Weight Watchers zat ik aan een grote, rijkelijk bedekte pizza; hoeveel punten die waard was wilde ik even niet weten, mij werd op dat moment ook niks meer gevraagd.

0 gedachten over “Heeft u een momentje?

  1. Marie-Thérèse

    Tsjonge zeg, en je hebt helemaal gelijk. Wat een stomme enquête. Ik vul ze uit principe allang niet meer in. Het gaat niemand wat aan wat er bij ons tussen de vier muren gebeurd. En je gezin is blijkbaar goed in staat om voor zichzelf te zorgen :o) Ook daarin ben je dus geslaagd, ha, ha.