Feestje!

Zaterdag zaten we op verjaardagsvisite bij mijn ouders, mijn moeder vierde het heugelijke feit dat ze 18 was geworden die dag, zo leuk als je het kan omdraaien en het kan navertellen, daar gaan we toch voor he? Dit was het fibermailkaartje welke ik voor haar had gemaakt, ze herkende haar eigen geverfde stof, en de rode kat moet hun kater Roodje voorstellen, feestelijk opgetut.
Photobucket
Mijn moeder had zich afgelopen dagen beziggehouden met dat wat ze het aller-aller leukste vind om te doen: bakken! Hier staat alles in de keuken klaar in de trommels
Photobucket
Zalige chocolade-noten koekjes (ook in veganistische versie gemaakt, net als de speculaas), heerlijke gember-boterkoek, vingers aflikkende super lekkere gevulde speculaas, en van die mopjes bitterkoekjes, maar dan net even anders, en in de koelkast stonden de 2 soorten mon-chou taart (met kersen of met aardbeien, kies maar, of niet, want er is meer dan genoeg!) en uit de diepvries kwam nog een lange vingertaart(ijskoud het lekkerste), oooh te lekker allemaal, en ik besloot bij binnenkomst dit allemaal in me op nemende helemaal nergens op te letten wat betreft de input, zolang ik maar niet met volle mond praatte, en vooral niet teveel kliederde.
Photobucket
De schaal met koekjes werd regelmatig aangevuld, en op het laatst zette mijn moeder de trommel met koekjes die het hardst gingen maar gewoon op tafel, ze kon anders blijven lopen. Zalige soep vulde tegen de avond de gaatjes op, en goh wat gek dat er niet zoveel liefhebbers meer waren voor broodjes, niemand had meer honger. We rolden -met achterlating van het allerschattigste poesje van de buren die praktisch inwoont bij mijn ouders- naar huis, het beestje is zo klein, dat Z&Z denken dat het een muis is, mochten ze het tegenkomen. Heb ik nou toch vergeten een foto van de cadeautjes te maken, he wat suf! Van dozen gevuld met bloembollen,
Photobucket
een lepel weegschaal voor de speculaaskruiden, tot een kerstboompje van lapjes (nog wel zelf maken) en een schattig Jim Shore doosje met naaimachientje er op.

Halverwege de middag werd ik naar boven geloodst, “kom eens even mee”, en ik zag de huizenbouw die al casco tegen de muur aan zat, op de strijkplank lagen de loterijblokken van onze quiltgroep
PhotobucketPhotobucket
en aan de muur geplakt ook nog de oefenlap Tifaifai, naar het boek van Dijanne Cevaal, jaren geleden gekocht. Lief mens, Dijanne, we hebben een beetje een speciale band met haar, omdat ze in Australie woont, en -voor Australische begrippen- niet ver van mijn zus vandaan. Nou ja, je moet er nog wel een dag voor uittrekken…..
Photobucket
Dijnne verkoopt ook haar quilts, kijk maar hier.
Mijn moeder gaf me een doosje bonbons, die ze speciaal voor me had meegenomen uit Groede, zei ze, aaargh, nog meer calorieen, maar wat lief!
Photobucket
Zondagavond haalde ik het lintje er van af, ik wilde er wel eentje van proeven. Haha, gefopt, met beide voeten er in getrapt! LOL want dit zat er in, wel snoeperig, maar niet dikmakend, tenzij ik ze onder mijn kleding ga stoppen. Ik heb er smakelijk om gelachen, oooh ik keek vast even beteuterd, even maar….snoepkont die ik ben.
Photobucket
Vandaar dat mijn moeder zei dat ik het thuis pas mocht open maken, en gekocht in Groede, dat is van de quiltwinkel de Parel, waar ze deze snoepjes tijdens de quiltdag had gescoord, een paar weken geleden. We sluiten af met een update van Frederike.
Photobucket

0 gedachten over “Feestje!

 1. Petram

  Gefeliciteerd met je mam. Wat een prachtige leeftijd heeft ze en wat een heerlijkheden heeft ze gemaakt. Leuk cadeau kreeg je mee, een echt snoepdoosje doet mij ook wel een beetje aan mijn mam denken die deed zulke dingen ook steeds zo lief. En wat is ze druk met van alles leuk hoor.

 2. Chris

  Gefelciteerd Shirley, met je moeder. Mooie leeftijd, 18, haha. Maar ze is volgens mij nog héél gezond en bezig. Heerlijk om je moeder zo lang te mogen hebben!

 3. Ingrid

  Bij de eerste foto was ik helemaal *FLIEFT* en daarna compleet de weg kwijt.
  Wat een heerlijks! Ik wil ook zo’n moeder en een heleboel trommels vol lekkers!!!!!!
  *Ü*
  *Ü*
  P*R*O*F*I*C*I*A*T* LIEVE MAM VAN SHIRLEY!

  Ik verheug me zooooooooo op het quiltweekend,….
  Jaja,… ik ga al
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>;o)
  Biets wel ff een koekje mee.
  ;o)

 4. miranda

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van jou moeder Shirley! En Truus, mocht je het lezen, van harte gefeliciteerd met je 18de. Wat had je lekker veel gebakken …. fijn dat de afname dan ook zo goed gaat he. En wat is die Frederiek toch een lievertje!

 5. Carin

  Beetje laat maar alsnog gefeliciteerd met je moeder. Wat een prachtige leeftijd nietwaar !!!
  En wat maakt ze een mooie baksels… ze zien er heerlijk uit. En dan de bezigheden waar ze mee bezig is… petje af hoor !
  Dan verrast ze jou ook nog met zo’n heerlijke snoepjes… snoepjes zijn het inderdaad…jammie !!