familie

Vanavond kwam de stratenmaker/tuinman met zijn broer, bij de lezers bekend als STM en BSTM, en de schoonzoon van STM was er ook bij SILSTM, SIL= Son in Law, ’t was een braaf ventje die de tuin van zijn schoonvader al vanaf begin onder handen had genomen, dus maak ik er een DSILSTM van, de D staat voor Dear. Hij werkt voor een groot tuinbedrijf en gaat helpen met de tuinaanleg, advies voor beplanting enzo. Want we willen natuurlijk geen 5 jaar wachten op de eerste bloemen aan de blauwe regen als blijkt dat hij in de schaduw staat en hier dus ook nooit zal gaan bloeien. Volgende week gaan ze alvast aan de graszoden beginnen, dan ziet het er weer heel anders uit.

De quilt voor Evelien is op de bies na af, ik heb hem al helemaal doorgequilt en ziet er schitterend uit, jaja, ik ben heel tevreden. Het is me 100% meegevallen, zo’n grote quilt op een gewone naaimachine doorquilten, ik denk dat ik er nu handigheid in heb gekregen.Dr3 Dr1 Deze foto’s zijn gisteren gemaakt, de buitenste randen moest ik nog doen, in een Franse lelie motief maar dan een beetje aangepast.

De bies – in lengte varierend van 50 cm tot 1.60 was gesneden- moest ik aan elkaar stikken tot een 10 meter lange strook, en om het me makkelijker te maken heb ik een handige lijn op mijn machine getekend waarop ik me kan richten tijdens het stikken:Hulplijn2 geen stikHulplijn lijntjes meer tekenen op de stof.

Morgen kan ik er de hele ochtend aan werken, dan moet het wel heel gek lopen wil ik hem niet af krijgen. Oja, nog een label maken, en een rolkussen….ik ben er nog niet.

0 gedachten over “familie

 1. Jacqueline w

  hij is nu al prachtig! heel erg mooi, wou dat ik zou mooi met de machine kon quilten.

 2. Guute

  Hij is magnifiek, Shirley. Hoe steek jij zo’n grote quilt onder machine en heb je het motief erop getekend of met papier doorgestikt?

 3. laura Hettich

  Shirley, wat een geweldige quilt is dat geworden!
  Evelien is inderdaad een hele grote bofkont!
  groetjes

 4. Adri Dekker

  Hoi Shirley,

  Ik kwam toevallig op je weblog terecht en vond het leuk weer iets van je te lezen. Zag een leuke quilt voorbij komen en vroeg me af of het de indian summer is van Judy Niemeyer? Het is een quilt met veel kleuren en het patroon heeft wel iets weg van een court house step/log cabin.

  Groetjes,

  Adri Dekker