even bijkomen

Gisteren naar Hoek geweest, even bijgekletst bij mijn ouders en een quiltje mee terug genomen om voor mijn moeder door te quilten. Ze heeft het met lijmspray behandeld en wilde hem met de hand doorquilten, maar dit kost zoveel pijn en moeite, dat dit het niet waard is. het moet wel leuk blijven he. Dus doe ik het vandaag of morgen even met de machine, foto volgt dan wel. En nu zit ik nog bij te komen van een fitness-sessie met mijn coach, de blonde beul. Kletsnat en oververhit, maar zeer voldaan zit ik achter de pc af te koelen, douchen heeft even geen zin, komt zo wel. Ondertussen wil ik een heel leuk Youtube filmpje met jullie delen van een aller-schattigst kitten

Vanmiddag dook ik nog even het winkelcentrum in voor een vergeten boodschapje, en toen ik buiten bij de ingang een straatkrantverkoper zag staan, wilde ik -in de sfeer van aankomende kerstmis- even een barmhartige daad te moeten verrichten, en gaf de man 2 euro voor het krantje welke hij toonde tijdens het ‘bedelen’. Natuurlijk met de bedoeling het krantje van hem te kopen, want daarvoor heeft hij het krantje toch vast? Nou, deze man niet, hij keek zeer verbaasd, toen ik na het betalen van de 2 euro niet doorliep, maar mijn hand uitstak. Vragend keek hij me aan, en toen ik naar het krantje wees, hield hij hem dichter tegen zich aan met een gebaar van ‘daar blijf je mooi van af’, maar ik was onverbiddelijk en -geloof het of niet- trok het krantje gewoon uit zijn hand, en zei ‘dank je wel’. En liep toen pas door, de man verbouwereerd achterlatend. Het krantje zag er uit alsof het al een hele dag in zijn handen had gezeten, verfrommeld aan de randen. Toen ik het winkelcentrum uitliep stond hij er niet meer, allicht, hij had niks meer om voor te bedelen; hij kijkt de volgende keer wel link uit als hij mij ziet aan komen lopen. Geen ‘asebliefdankewel’ meer. Oooh, ben ik nu hard?

En vanavond gingen we -in plaats van ik naar de bee- naar het theater waar we dit koor in volle glorie aan het werk zagen, we zaten op de eerste rij en konden hun zweetdruppels tellen. Ook Marjon was er en je zag er goed uit!

0 gedachten over “even bijkomen

  1. miranda sol

    Nou zo te horen een gezellig dagje gehad! Zo samen met moeders en het uitje. Overgens zien die blokjes hieronder er geweldig goed uit. Kan ik ook bestellen….. want zo te zien draai jij je je hand er niet voor onder. Groetjes uit Virginia

  2. Marjon

    het was hartstikke mooi gisteren. Ik vond dat jij er ook geweldig goed uit zag, je kan het al hartstikke goed zien dat je aan het afvallen bent.Ik kan me de spoken ook wel voorstellen maar ik weet zeker dat je voor dit spook niet ongerust hoeft te zijn !