euvel verholpen

Vanavond reed ik door naar ons nieuwe huis, nadat ik eerst Suzanne had afgezet bij muziekschool. Nu het nog licht was kon ik goed zien wat er allemaal al gedaan was in huis, en mijn eerste blik wierp ik in de keuken, alwaar ik de 2 stopcontactranden zag zitten daar waar het gisteren dichtgeplamuurd was. Het kan dus zijn dat ze voor het mooie gladde eerst de boel dicht hebben gesmeerd en net deze contacten nog niet hadden opengekrabt, wie zal het zeggen. Ik was in ieder geval alweer gerustgesteld.

In de keuken hadden ze de verlichting van het plafond afgehaald, de leidingen die van het raam naar de een muur in de grond zijn gelegd (voor de ijsklontjesmachine van de koelkast) zag ik nog liggen, dat moeten ze dus nog volstorten met beton.

Boven was ook het eea gedaan: de vloer gestort in de kleine badkamer, alle muren glad en voorgestreken in de grote badkamer, net als de wc boven, helemaal klaar om betegeld te worden. En in alle andere kamers boven waren de muren ook voorgestreken met een blauwig goedje, hier komt allemaal specie oid tegenaan, om de kieren en scheuren te dichten.

Zo te zien was de schilder ook geweest, al het houtwerk binnen zag er geschuurd uit en op de overloop waren de lampjes van de muren gehaald. De muren en plafonds worden gewoon wit gespoten (hele fijne korreltjesstructuur), Evelien had graag een gladde muur gehad waartegen ze behang kon plakken waarop ze dan later weer posters kon plakken. Maar dit zou een duur grapje worden, en er zijn andere oplossingen om posters op te hangen, welke moet ik nog even uitzoeken.

En verder nog een verhaal wat me niet meer los laat. Vanmorgen las ik in de krant een bericht en Suzanne en ik waren hier best wel verontwaardigd over, waarom doen zulke gasten dit? Tim kwam thuis van school en het eerste wat hij zei was: "Heb je het gelezen van Q?", en ik schrok, toch niet dood of zo? Q is een jongen van Tims leeftijd en ik was 2 dagen in de week zijn oppasmoeder vanaf zijn 4e tot zijn 11e zoiets, zijn zus kwam ook mee, die zat bij Evelien in de klas. Maar nu blijkt dus dat Q samen met 2 vrienden schuldig zijn aan die vernielde auto’s. En Q heeft ook naaktfoto’s van zijn vriendin naar een ander gestuurd en die ander heeft het ook weer doorgestuurd en nou heeft de halve schooljeugd van Roosendaal deze foto’s op zijn pc staan. Het meisje heeft hiervan aangifte gedaan. Triest, intriest, zoiets kan haar lang achtervolgen.

0 gedachten over “euvel verholpen

  1. Dita

    Shirley, ik herinner me nu, dat toen wij aan het verbouwen waren, de contactdozen ook allemaal dicht gesmeerd waren. Idd voor gladde muren. De electricien heeft een apparaatje waarmee hij die weer kan opsporen en open maken.