rustig blijven doorademen

"Rustig blijven doorademen Shirley", dacht ik bij mezelf toen ik vanmorgen een kijkje op de bouw ging nemen. Een bouwer was zo te horen boven op het toilet bezig iets te doen, en ik ging kijken wat hij zoal deed. Dan mag dat wel, als de deur open en de broek omhoog is, tenminste. Werklui

Om ook wat intelligents te zeggen vroeg ik of de ophangpunten van de pot al op juiste hoogte zaten, en toen keek de man mij vragend aan. "Welke hoogte, de pot komt er in te hangen zoals de vorige hing, iets van 40 cm hoogte, net als die van beneden, moet dat dan niet?"

Even zuchten, even diep ademhalen, even niet die warmte naar mijn hoofd door laten schieten. Ik voelde dat er achter mijn wenkbrauwen een hoofdpijn begon te ontwikkelen, nee nu even niet. Ik legde uit aan de goede man dat we bij het ontwerp van het sanitair een seniorenhoogte hadden aangevraagd voor wc’s en bidet, omdat ik nu al niet zo makkelijk uit diepe zit kan komen, laat staan over 10 jaar. "Nou mevrouw, dat wordt dan flink breken en dan moet de loodgieter weer komen, moet het bidet ook hoger komen?" Ja dus. "Nou, dan bent u mooi op tijd, anders hadden de tegels er vanmiddag al tegen aan gezeten!"

Hoor ik later van de bouwman dat ze morgen gaan slopen, het schijnt maar een klein klusje te zijn; ik weet alleen niet of ik moet gaan kijken of niet. Vroeger had je dat probleem niet met een ‘outhouse’ maar dan had je weer andere problemen.Wc2

De bedden en kasten die volgende week woensdag geleverd zouden worden heb ik met 3 weken kunnen uitstellen, gelukkig maar.

Diep zuchten en door blijven ademen maar. We komen er wel.