Engeland

Zo, er zitten heel wat Engeland liefhebbers mee te lezen, het is een prachtig land. Ik zal jullie tips en adviezen in overweging nemen, handig. Als jong ding ben ik een paar keer in Cornwall geweest, met de familie k(r)amperen, en dan met de avondwandelingen langs de ommuurde landweggetjes de geur van Kamperfoelie opsnuiven, zalig. En nu als wat bezadigder ding ben ik ook al een paar keer in Londen geweest met mijn gezin, een fijne stadvakantie met veel cultuursnuiven, en naast cultuur ook wat leuks doen met het jonge grut natuurlijk, voor wat hoort wat. Nu scheelt het dat ons jong grut erg nieuws- en leergierig is, dus een dagje in het museum is geen straf voor hun, leuk hoor. Dan lopen we allemaal met een koptelefoon op ieder met een gids dus aan de oren, in de meeste musea is er speciaal voor de jonkies een speelsere uitleg. Maar ik denk dat ze zich er nu te oud voor voelen, 14 en 18 jaar zijnde.

Grut van 19 gaat niet mee, die heeft andere plannen; we gaan grut19 morgenochtend uitzwaaien op Rotterdam airport, ze gaat met haar vriendinnen voor een dikke week naar Bulgarije.

Mijn ventje gaat een paar nachten hotel Londen boeken, e.v.t. eentje bij Cambridge en een paar bij Bath, misschien wel een b&b ook. Zal wel spannend zijn, met die pooierbak van ons door de smalle straatjes laveren (om bij het hotel te komen), ik verheug me er nu al op! In Spanje zijn we zo eens bijna vast komen te zitten in een stadje waar de straatjes steeds smaller werden, op het laatst zaten we bijna met de spiegels aan weerszijde tegen de huizen aan en wat terug rijden de enige optie.

Het regent een beetje, en helaas voegt dit alleen maar nog meer toe aan het drukkend weer; wel een paar foto's gemaakt toen het ophield met regenen, bewijs te zien op de blaadjes van de knalrode roos.

Gisteren stond een onderaannemer van de gemeente plantsoenendienst op de stoep, of ik even wilde aanwijzen welke takken me in de weg zaten. Met een wijds gebaar wees ik naar achteren: "alles wat zo royaal boven onze tuin hangt. En dan die boom, die al een jaar geleden op de nominatie stond om gekapt te worden wegens houtrot." Meneer liep achterom en nam de boom op, in feite 3 bomen die met de stammen van onderen tegen elkaar staan, en ja, zo constateerde hij al schoppend tegen de stammen aan, hartstikke rot. Een flinke storm en je hebt kans op omvallen, maar hij verzekerde me dat de boel dan richting andere bomen zou omvallen, en niet op ons huis, we kunnen met een gerust hart slapen.

Het zou pas half Augustus worden eer ze tot kap konden overgaan, wegens vakantie en ziekte van collega's. Dus toen we om half 8 vanmorgen ruw gewekt werden door het geluid van vele kettingzagen, was ik -behalve zwaar pissig, omdat ik zo lekker sliep en nu niet meer- hoogst verbaasd. Bleek dat ze niet de bomen maar de heg aan het snoeien waren aan de plantsoen kant, met 3 man sterk!  Hoezo, overdrijven is ook een vak? Voordeel was wel dat ze met een half uur klaar waren, en de hele straat weer kon doorslapen. Ze hebben de bovenkant van de heg met rust gelaten, ik had maanden geleden 2 gelamineerde vellen opgehangen met de tekst 'bovenkant heg niet snoeien', of iets van dien strekking.

0 gedachten over “Engeland

 1. marina

  als je dan toch naar canterbury gaat, probeer dan eens door te rijden tot in rochester : daar is een schat van een quiltwinkel ! in de enige winkelstraat die het stadje rijk is !

  groetjes, marina

 2. Anita deR

  Heel fijne vakantie, geniet maar van de omgeving, taal en quiltwinkeltjes.
  De tuin staat er prachtig bij, Echt genieten.

 3. miranda sol

  Regen? Hier in R’daal-West zijn 3 druppels gevallen…..en in de omgeveving van Cambridge is het nog stralend weer! Weet ik van DS…vakantiebaantje daar in de buurt…hoe die er aan komt……onze oude buren zijn daar een bedrijf begonnen 8 jaar gelee…..en boden hem een baantje aan

 4. ada

  Inderdaad, quiltwinkeltje in Rochester. En een leuke kathedraal ook, niet zo groot als in Canterbury. Met lekkere cake in the tea room erachter. Het ligt nog mooi aan de rivier ook. Niet zo toeristisch als Canterbury.