Eerst koelkast leeg eten

Geen bal aan vandaag, zo drukkend warm -zeur zeur, klaag klaag- zo, dat is er ook uit. Hier een snelle manier om pinwheels te maken,

zo, dan zit er toch iets quilterigs in mijn blogje.  Vandaag wel even achter de naaimachine gezetten, maar dat was verstelwerk (gaten in Tims broek gestopt, en de afgeknipte pijpen van Eveliens ex-lange broek omzomen) en daarna nog een knoopje aangenaaid op een overhemd. Te erg voor woorden dat ik hiervoor de naaimachine gebruikte, maar goed, het kan dus ik doe het.

Vanavond nog gras gemaaid en de pompoenplant die ik van mijn ouders heb gekregen in sompig natte grond gezet, nu durf ik wel, gezien de weersverwachting van komende tijd. Verder de laatste dingen gedaan die een mens doet vlak voordat ze met vakantie gaan, opruimen, klaarzetten, wassen en nog meer opruimen, en dat met deze temperaturen. En ik ben er nog niet; de koelkast uitmesten en nog opeten wat we kunnen/durven op te eten, jammer dat er geen chocoladerepen in de koelkast liggen, daar zouden we wel raad mee weten.

De plannen zijn een beetje omgegooid; zouden we eerst naar Ierland gaan met de auto, een rit van minstens 11 uur, een treinrit onder het kanaal door en 1 flinke boottocht, om dan bij aankomst te constateren dat het er wel erg nat en koud is, is van de baan. We gaan wel naar de overkant van het kanaal, maar we gaan tot London, lekker op hotel, om daar cultuur op te snuiven. Even kijken waar Oxfortd en Cambridge liggen, haha, en of Stonehedge nog te doen is vanuit London (ik hoor mijn moeder kreunen, foei zo hebben ze me niet opgevoed, slecht gevoel voor topografie). Okay, ik zoek het nu wel op: Oxford ligt links en schrijf je met een d op het einde, Cambridge ligt er boven en heb ik goed gespeld, en Stonehedge is goed te doen met de auto, en je moet er vroeg of laat op de dag zijn om de vele toeristen te vermijden, en dan kan je er ook nog Bath bij aanplakken omdat het in de buurt ligt en je stom bent om het niet te doen dan.

Hoe doen we het: we steken over bij Dover (met de auto door de trein-tunnel, zwemmen duurt te lang), we gaan eerst langs Canterbury, een prachtig stadje en heel toevallig weet ik daar een quiltwinkeltje te vinden, mits het niet gesloten is wegens recessie. Dan door naar Londen, alwaar we waarschijnlijk na een avondmaal van fish& chips gelijk in bed duiken. Enkele dagen de toerist uithangen in Londen, genoeg te doen en te zien, jammer dat die quilttentoonstelling in Victoria&Albert museum voorbij is , maar wel deze allemaal, en dat ziet er ook niet verkeerd uit. Cambridge is op 1 dag te doen, Oxford de andere dag, Bath en Stonehenge op de terug reis, misschien met een overnachting in Bath of omgeving, of niet. En dan weer naar huis, alwaar de katten ons hooghartig met de nek aankijken, want de tijdelijk inwonende huis oppas (neef met aanhang) vonden ze veel liever.

Ik hoop in Londen ook wat te kunnen bloggen, we zien wel, maar we zijn nog niet weg, die koelkast moet eerst leeg.

0 gedachten over “Eerst koelkast leeg eten

 1. miranda sol

  Heb je toch nog snel geregeld….en ik heb me net laten vertellen dat het landschap richting Bath stikt van de quilts…..de allerlei groen gekleurde weiden hier lijken op jou lappendekens mam…waren gister zoonliefs woorden. Fijne vakantie en veel plezier bij al die lapjes! Dikke knuffel

 2. Marie-Thérèse

  Shirley, In Bath is een leuke quiltwinkel en ook een museum met quilts, ik dacht het amerikaans museum ofzo. Moet je even opzoeken. Wij zijn destijds aan het amerikaans museum niet meer toegekomen, vandaar dat ik het niet helemaal zeker weet. Bath is wel een behoorlijk eindje weg van London, hoor, of gaan jullie aan de westkant van Londen zitten? In Oxford is een Shopping outlet, voor het geval dat de jeugd genoeg heeft van de cultuur die jullie gaan innemen. Veel plezier.

 3. Marjon

  Een hele fijne vakantie. Geniet er van en uitkijken met oversteken daar in Engeland want het is wel even wennen met al dat verkeer aan de verkeerde kant !

 4. ada

  Ja, dat Amerikaans museum net buiten Bath heeft best wel wat quilts hangen. En die tentoonstelling in het Victoria & Albert Musem was erg interessant.
  In Dorking (zuid-oosten van London, aan de M25) zit een heel erg leuke quilt winkel, en de omgeving is daar ook mooi.

 5. Hilde

  Oeh Shirley, ondanks dat wij deze zomer zelf naar Engeland gaan, ben ik bijna jaloers. Oxford is ZO leuk! Wandel vooral langs de Dead Man’s Walk achter Merton College: Oxford op zijn meest romantisch. Prachtige colleges bezoeken, rondslenteren in de grootste boekwinkel van Engeland (Blackwell’s) en zoek de leukste verstopte pub ook op: de Turf Tavern (tussen de gebouwen van Hertford college doorlopen, onder de Bridge of Sighs, en dan na 50 meter een heel smal gangetje in. Briljante plek! Geniet ervan!!!

 6. Berna

  Het V&A-museum is eigenlijk een must heb ik ontdekt met de quilttentoonstelling. Vergeet dan niet naar de textielafdeling te gaan. Daar hangen mooie dingen en vooral de kasten niet overslaan. Daar trek je tableau’s uit met prachtig kant- en borduurwerk.
  Heel veel plezier en ik kijk uit naar je verhalen!

 7. ada

  Dorking ligt niet ten zuid-oosten, maar meer zuid-westen van London.
  http://www.quiltroom.co.uk is hun website.
  Bath is ook leuk.
  En in Londen het Science museum is leuk voor de hele familie.
  Veel plezier met zijn allen!
  ada vanuit een zonnig Kent