En hiervan wat minder

Helemaal blij houd ik de quilt op voor de foto,Photobucket ik fotoshop hem op de computer nog een beetje (knippen), en geniet, wat is hij mooi! Ik heb hem op de naaikamer hangen, tegen de Clover designwall aan geplakt, en tijdens het computeren kijk ik af en toe over mijn schouder om verder te genieten; het was een hele klus met die schuin van draad blokjes, oppassen dat het niet teveel zou uitrekken, maar ik vind dat hij heel goed gelukt is. En dan opeens zie ik iets, er klopt iets niet. Ooo, ik heb de 9-patches op foute plaatsen zitten aan de ene kant! Dat ga ik maar gelijk weer uithalen en goed zetten, en dan dubbel goed opletten. Haastige spoed is zelden goed, hoewel, ik heb het voor mijn doen op mijn gemakkie zitten naaien hoor. Alleen moest ik op het laatst (en daardoor komt het denk ik) elke 10 minuten even in de pan met uiensoep moeten roeren. Deze is gelukkig wel goed gelukt, hij was des godens zo lekker, en ik mag hem van het thuisfront wel vaker maken! Het is alleen geen soepje dat je zo spontaan een half uur voor het eten even in elkaar kan draaien, trek er een 1½ uur voor uit.

4 grote (rode) uien in ringen gesneden, op matig vuur 10 minuten bakken in mix van olijfolie en roomboter, eetlepel van elk; theelepel dille en theelepel suiker toegevoegd plus 5 teentjes fijngehakte knoflook. Dit 30 minuten zachtjes laten bakken, regelmatig roeren, het mag niet aanbranden; 2 eetlepels bloem toegevoegd, goed roeren, en daarna 2 liter koude runderbouillon erbij gedaan (of 2 liter water en 4 runderbouillon blokjes), kopje witte wijn toevoegen, deksel op de pan en dit 45 minuten laten sudderen, tussendoor af en toe door roeren. Serveren met stokbrood en evt. een beetje geraspte kaas er door roeren in de kom. 2 eetlepels cognac mocht er ook nog bij vlak voor het serveren, maar dat heb ik vergeten.

 

0 gedachten over “En hiervan wat minder

 1. Anita A

  Het zit in de lucht !! Ook ik zag gister terwijl ik mijn top op de foto op mijn blog bekeek, dat er een complete rij op de kop was aangezet door mij, achteruit breien dus, helaas. En nu lees ik bij jou hetzelfde, toeval? hahahaha Succes met uithalen.
  En die soep, jammer dat je zo ver weg woont, anders kwam ik even proeven.

 2. Berna

  Ondanks het “foutje” is het een leuke top gworden. Maar ik weet het; als je het niet uithaalt, zal het altijd blijven storen. Succes dus!

 3. Heleen

  Nou het is toch een super mooie quilt hoor! En ach, dat komt wel weer goed dat foutje.Ik ben ook voor het panel gevallen en heb het maar besteld. De stofjes eromheen wil ik uit mijn voorraad halen.

 4. laura brouwers

  Ik zit al ’n kwartier te zoeken naar het foutje, maar ik kan het niet vinden.