Mouwen opstropen

Als je zo'n fout in je quilt ontdekt, terwijl je te blij was (eindelijk klaar), en je zo enthousiast was, dat je hem voor het showen niet eens zelf goed had bekeken,  dan is het gevaar groot dat je denkt: "morgen hoor, nou even niet.", en dat je de volgende morgen er helemaal geen zin meer in heb, en dan beland zo'n leuke top in de kast of in een tas. Maar ik wist dat het herstellen meer werk leek dan het in feite was, met een half uurtje zat alles weer op z'n plek zoals het hoorde.

Voor degene die nu pas inschakelen laat ik ook de foute top zien:Photobucket en hier een slideshow van hoe ik het heb gedaan, je hoeft niet de hele quilt los te maken om in het midden blokjes te verwisselen; je moet wel oppassen dat je niet trekt en daardoor delen vervormt, én ook dat je met het vast stikken overal dezelfde naadbreedte aanhoudt, ook bij begin en eind van de rit.

Het is echt zo gedaan. Maar dan zit het in elkaar en kijk je kritisch, en dan valt op dat er hier en daar de hoekjes niet netjes zitten. Als dit je mateloos stoort, is nu het moment er iets aan te doen; ook dit is een fluitje van een cent:Photobucket Ik heb het hierbij gelaten, ook al zag ik meerdere kruispuntjes die niet 100% precies aansloten, het stoort me niet; het oog volgt andere lijnen. Let bij het opnieuw vaststikken van verbeterde kruispuntjes op dat je voor de naad overal dezelfde breedte aanhoudt, anders krijg je putjes of bobbels. Helemaal bij het begin en op het einde van het stukje moet je hier op letten, en ook dat je geen plooitje stikt. Misschien een overbodige opmerking, maar ik haal stukken los door het boven- of onderdraad er voorzichtig uit te trekken (steekje voor steekje of met een paar steekjes in 1 keer), en niet door het tornmesje tussen de naadjes te duwen, want als je uitschiet in de stof heb je een scheur.

Wat ik niet zo slim vond van mezelf, maar wat ik maar accepteer en laat voor wat het is, is dat ik niet het voorbeeld erbij heb genomen met het corrigeren van de verkeerde blokjes; ik heb slechts naar de andere helft van de quilttop gekeken als voorbeeld, waardoor de boel gespiegeld zit. Een kniesoor die er op let, kijk maar of je het ziet.Photobucket Rechts is de quilt gemaakt door Jaqueline Paton, voor Red Rooster Fabrics, die als voorbeeld op het patroon staat, ik heb mijn top in andere kleurstelling gedaan, maar dat is niet het 'foutje'. En de boer, hij ploegde voort. Ik ben er nog niet helemaal, er moet nog een border rond met van die driehoeken in, maar dat komt nog wel.

Marjon   heeft haar eerste kaartje verkocht, de helft van de opbrengst gaat naar de Pink Ribbon organisatie, goed van haar he. Ze heeft ook al zo'n lief cupcake kaartje gemaakt, aaah.

0 gedachten over “Mouwen opstropen

 1. Hilde

  Ik ben een tijdje zoet geweest met het verschil te zoeken tussen before en after. Zelf zie je het voortdurend natuurlijk. Chapeau voor het perfecte werk nu, heel mooi!

 2. Renske

  Ja, dat had ik ook. Je hebt het mooi en netjes opgelost. Dat het niet gespiegeld is, ach een hardloper ziet het niet. 😉 Hij is mooi geworden je quilt.

 3. Erica

  Goed van je dat je ’t foutje er meteen uit hebt gehaald. Ik geloof dat ik de quilt in een hoekje zou hebben gegooid en er jaaaaaren niet meer naar zou hebben omgekeken….

 4. marga holla

  god zeg, ik heb echt moeten zoeken voordat ik je foutje vond. knap van je dat je het hebt herstelt, anders blijf je je toch maar ergeren.

 5. Heleen

  Goed gedaan! Veel te mooie quilt om niet meteen aan te pakken. En die kleurstelling vind ik gewoon eigenb interpetatie. We hoeven toch niet alles precies na te maken?
  Helemaal goed zo!

 6. Inge Slaats

  Jemig Shirley, ik heb 10 minuten naar de “foute” top zitten staren voor ik de “fout” zag (heb niet gespiekt, wilde het persé zelf vinden, is gelukt, pffff….) Wel goed van je dat jet het veranderd hebt, niet dat het van mij had gehoeven hoor LOL. Het gaat je irriteren hè, vooral ook omdat je het zelf wel steeds ziet.
  De jouwe met die van vrouw Paton vergelijken? Nou mooi niet, want dat gaat nergens over, gespiegeld of niet, maakt het uit. Die top is hartstikke leuk, klaar! Oh nee, nog niet klaar, border moet nog. Gaat je ook nog wel lukken, voor we het weten show jij hier weer een AFFO!

  Groetjes,
  Inge

 7. Jantine Urban

  Ik had je vorige blogje over de fout niet gelezen, dus dat was even speuren. Maar ik heb het helemaal zelf gevonden :-).
  Verstandig van je om het toch uit te halen. Stom hè, dat een mens daar zo tegenop kan zien…