verzopen

Zowel Witje als Zopje waren de hele nacht buiten gebleven en kwamen als verzopen katten binnen , de een om half 7 en de andere pas rond half 9; ze hebben de rest van de dag knock-out op bed en bank gelegen. Restjes muis (of muizen) lagen voor bij de deur als bewijs van een drukke nacht, ik heb de buurvrouw ook al gewaarschuwd voor het fenomeen van dode muizen op de stoep vanwege onze rovers , en ze was er blij mee zei ze. "We hebben zoveel last van muisjes die bij de ramen en deuren lopen ’s avonds, en ze komen ook wel eens naar binnen." Nou, die maken weinig kans bij ons hoop ik.

Tim was om iets voor 1 uur vanmiddag thuisgekomen en terwijl ik de deur uit ging met Suzanne voor school en Perry voor werk, vroeg ik aan Tim of hij de papiercontainer weer achter wilde zetten; ik was er een week te vroeg mee geweest om hem aan de straatkant te zetten. Toen ik terug kwam stond de container er nog en ik zette hem zelf maar achter, en toen ik even later binnen was ging de bel, daar stond Tim te grijnzen. Hij had zich buitengesloten toen hij de container weg wilde halen -"die trouwns nog niet geleegd was dus heb ik hem laten staan"-  gelukkig had hij wel zijn jas aan en met de Ipod op zak had hij zich achter in de tuin zittend op het muurtje een half uur bezig weten te houden.

Eindelijk hebben ze de resterende sanitiare spullen afgeleverd waar we op zaten te wachten; wastafel, douchescherm en spiegelkast, morgenochtend kwart voor 8 komen ze het installeren en nu hoop ik toch zo dat er ook kranen bij de wastafel zitten, dat zal toch wel! 

Witje_de_kerstman_1Kerstmis, nog 3 weken, en dan zit het huis weer vol familie! Een hele leuke traditie is dit geworden, mijn kant van de familie komt dan en dan gaan we lekker steengrillen en gourmetten. Perry lijkt het wel wat om een meer-gangen menu te doen een keer, maar de kinderen protesteren heftig en ik ook zij het iets minder heftig, maar ik zie het al voor me, zoveel voorbereiding, ik ben al lang blij dat ik niet meer stijf van de stress sta in de Decembermaand.  Henk welke kerstdag komt jullie het beste uit, de eerste of de tweede?

Ik zal volgende week met verlengsnoer en tijdklok naar ons oude huis rijden om de denneboom in de voortuin weer in het licht te zetten ’s avonds. Dat ziet er zo gezellig uit, en misschien helpt het met de verkoop van het huis. Nee, geen kijkers nog gehad, lastige tijd in Roosendaal, met zoveel nieuwe huizen en kavels te koop.